Šport > Zimski športi
529 ogledov

Kranjec danes ostal brez tekme

Žan Kranjec Epa
Zaradi novega snega moški veleslalom prestavljen na ponedeljek.

Nedelja bo minila brez tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Potem ko so organizatorji v St. Moritzu odpovedali nedeljski ženski superveleslalom zaradi nevarnosti snežnih plazov, so se za prestavitev drugega moškega veleslaloma odločili organizatorji v Santa Caterini v Italiji. Moški veleslalom bodo skušali izpeljati v ponedeljek.

Zapadlo je preveč snega, da bi lahko normalno pripravili progo, zato se je tekmovalna žirija odločila za rezervni scenarij in tekmo zamaknila za en dan.

V soboto so uspeli izpeljati moški veleslalom, kljub močnemu sneženju. Zmagovalec tekme v težkih razmerah je bil Hrvat Filip Zubčić, na stopničkah pa je bil tudi slovenski as Žan Kranjec. Kranjec je bil na prvi progi najhitrejši, na koncu je na drugem mestu le za 12 stotink zgrešil tretjo zmago v svetovnem pokalu.

V ponedeljek bodo veleslalom izpeljali s prvo vožnjo ob 10. uri in finalom z začetkom ob 13. uri. Žan Kranjec bo imel na startu prve vožnje številko 3, Štefan Hadalin pa bo uvrstitev v drugo vožnjo lovil s številko 54.

V St. Moritzu pa so odpovedali obe ženski superveleslalomski tekmi. V soboto in nedeljo proge niso uspeli pripraviti zaradi prevelikih količin novega snega, velika pa je tudi nevarnost plazov.

 
Komentarjev 1
  • plunexma 15:15 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks