Šport > Zimski športi
5542 ogledov

Američani sporočili pomembno novico o Shiffrinovi

Mikaela Shiffrin Epa
Smučarska zvezdnica iz ZDA se bo zaenkrat osredotočila le na tehnični disciplini.

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin bo izpustila uvodni tekmi svetovnega pokala v superveleslalomu v švicarskem St. Moritzu, ki bosta ob koncu tedna. Novico so za avstrijsko tiskovno agencijo APA že potrdili na ameriški smučarski zvezi. Kot poroča APA, bo Shiffrinova kratkoročno povsem usmerjena v slalom in veleslalom, na bele strmine pa se bo predvidoma vrnila 12. in 13. decembra v Courchevelu.

Odločitev Shiffrinove ni povsem nepričakovana. Na ameriški zvezi dodajajo, da tekmovalka s hitrimi disciplinami ni imela nobenega stika vse od lanskega januarja. Zaradi pandemije novega koronavirusa in prepovedjo potovanja pa se na smuk in superveleslalom ni mogla primerno pripraviti.

Shiffrinova je letos že izpustila uvodno tekmo svetovnega pokala v Söldnu, šlo je za uvodni veleslalom sezone, nato je nastopila na obeh slalomih v Leviju, nazadnje pa spet izpustila paralelni veleslalom v Lechu. V Leviju je po 300 dneh tekmovalnega premora osvojila drugo in peto mesto.

mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

Prva zvezdnica sezone tako postaja Slovakinja Petra Vlhova, ki je osvojila 360 od možnih 400 točk. Njena prednost pred trikratno zmagovalko skupnega seštevka Shiffrinovo je zdaj že 235 točk, bržkone pa bo še narasla, saj je Vlhova vse boljša tudi v hitrih disciplinah.

Petra Vlhova Svetovni pokal Šport Še tretja zmaga v tednu dni, Slovenki prve točke

St. Moritz pa bo pomenil uvodni tekmi sezone 2020/21 za slovensko junakinjo karavane alpskih smučark Ilko Štuhec, ki bo po 281 dnevih premora znova na startu. Štuhčeva, ki bo februarja v Cortini d'Ampezzo napadala tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku, je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred devetimi meseci, ko je bila na italijanskem prizorišču La Thuile 23. v superveleslalomu.

Ilka Štuhec je v St. Moritzu februarja 2017 osvojila svoj prvi naslov svetovne prvakinje v smuku.

Komentarjev 2
  • peizysthe 07:14 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • creanarmi 03:58 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice