Šport > Zimski športi
182 ogledov

Še tretja zmaga v tednu dni, Slovenki prve točke

Petra Vlhova Epa
Vlhovi tretja tekma v šestih dneh.

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v avstrijskem Zürsu pri Lechu, kar je po dveh slalomih v Leviju njena tretja zmaga v novi sezoni. V finalu je bila boljša od presenečenja tekme, Američanke Paule Moltzan, ki je tekmovanje končala s padcem, a kljub temu dosegla uspeh kariere.

Tretje mesto je zasedla Švicarka Lara Gut Behrami, ki se je prvič v svoji bogati karieri uvrstila na zmagovalni oder paralelne tekme. V malem finalu je ugnala Švedinjo Saro Hector.

ilka štuhec Odšteva dneve Šport Štuhčeva prekipeva od motivacije: "Želim pokazati, kaj znam"

Vlhova, tretja v kvalifikacijah, je do tretje zmage v paralelnih disciplinah prišla po zelo izenačenih bojih, z izjemo finala je po prvih vožnjah vedno zaostajala. Najprej je za štiri stotinke premagala Nizozemko Adriano Jelinkovo, nato z enako prednostjo Italijanko Federico Brignone, pred finalom pa je bila le za stotinko hitrejša od Hectorjeve. V finalu je bila nato v prvo boljša od Američanke, ki je potem na modri progi padla.

Petra Vlhova | Avtor: Epa Epa
Tina Maze Slovo velikana Šport Črn dan za alpsko smučanje, žaluje tudi Mazejeva

Edina slovenska predstavnica v izločilnih bojih Tina Robnik je izgubila že svoj prvi obračun. Na rdeči progi je bila sicer za osem stotink sekunde hitrejša od Norvežanke Thee Louise Stjernesund, a je v drugo prednost zapravila, tekmica je bila boljša za 44 stotink sekunde.

Meta Hrovat je bila v kvalifikacijah 20., za najhitrejšo, Gutovo, je zaostala 88 stotink sekunde, Neja Dvornik 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

"Lahko bi rekla, da sem s smučanjem zadovoljna, sigurno pa so določeni deli, na katerih sem delala manjše napake. Malce si očitam, ker mi ni uspelo to, kar sem si zadala. Na koncu sem z rezultatom vseeno lahko zadovoljna," je dejala Robnikova, ki je zasedla 11. mesto, kar so njene prve točke v novi sezoni.

"To zelo je bila zelo lepa paralelna tekma s fenomenalno dobrimi pogoji, dobrim smučanjem vseh tekmovalk, tudi Tina je naredila odlične kvalifikacije, na sami tekmi na izločanje jo je samo ena manjša napaka stala uvrstitve v četrtfinale," pa je bil zadovoljen trener Robnikove Sergej Poljšak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice