Šport > Zimski športi
1041 ogledov

"Shiffrinova je letargična"

Epa
Slalomska kraljica se ob vrnitvi na bele strmine ni proslavila z zmago, a je bila kljub temu zadovoljna z dosežkom.

Pretekli konec tedna sta bili v Leviju na sporedu dve slalomski preizkušnji za dekleta. Tako v soboto kot nedeljo je konkurenco ugnala Slovakinja Petra Vlhova, ki je s tem tudi prepričljivo prevzela vodstvo v skupnem seštevku nove sezone svetovnega pokala.

S tem je še podaljšala zmagoviti niz, ki si ga deli s povratnico v beli cirkus Mikealo Shiffrin. Skupaj sta na slalomih neporaženi že 28 zaporednih tekem, niz pa traja od leta 2017.

ana bucik Slalom Šport Bucikova ponovila sobotni dosežek, zmaga za Slovakinjo

shiffrin | Avtor: Epa Epa
Shiffrinova je v Leviju nastopila prvič po 300 dneh odsotnosti. Tekmovalni premor je bil posledica nenadne smrti njenega očeta. Američanka se je sicer nameravala vrniti v zaključku lanske sezone, a ji je to preprečila pandemija koronavirusa.

Sobotni slalom v Leviju je 25-letnica končala na visokemu drugem mestu, v nedeljo je bila peta. 

"Še nikoli nisem tako uživala v drugem mestu. Napadala sem in tudi dobro smučala," je povedala zmagovalka 66 tekem za svetovni pokal. "Več nisem zmogla. Občutek imam, da sem lahko bolj ponosna na takšen dosežek, kot sem bila nekoč. Težko sem si predstavljala, da bom spet tekmovala in se uvrstila na stopničke. O tem nisem upala sanjati, ker nisem želela biti razočarana," je dodala dvakratna olimpijska prvakinja.

Peto mesto na nedeljski tekmi je bil pokazatelj, da bo potrebovala več časa za vrnitev v tekmovalni ritem. "Malce sem utrujena," je priznala Američanka, ki je na začetku sezone staknila še lažjo poškodbo hrbta, zaradi česar je izpustila uvodno merjenje moči v Söldnu. "Za mano je izjemen konec tedna. Čutim, da se vračam v ritem. Lepo je spet stati na smučah," je dodala.

S petim mestom se je končal njen niz 17 zaporednih uvrstitev na stopničke na slalomih za svetovni pokal.

Manj entuziazma je bilo moč čutiti med predstavniki ameriške reprezentance. "Mikaela je letargična. Še vedno poskuša ugotoviti, kako upravljati in nadzorovati nivo energije," so sporočili.

Leona Popović Alpsko smučanje Šport Ali ima Hrvaška novo Janico?

letárgičen -čna -o prid. (á)
knjiž. duševno otopel, nedejaven

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.