Šport > Zimski športi
2030 ogledov

Bridko spoznanje za Vonnovo: "Zdaj to niti ni več pomembno"

Lindsey Vonn
Najuspešnejša ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je vdala v usodo.

Lindsey Vonn v izredno uspešni karieri ni uspelo izpolniti zastavljenega cilja, da bi po številu zmag na tekmah svetovnega pokala prehitela legendarnega švedskega specialista za tehnične discipline Ingemarja Stenmarka. Ta je v karieri dobil 86 tekem, Američanka štiri manj (82).

vonn stenmark | Avtor: Epa Epa

Kar ni uspelo Vonnovi, bo bržkone njeni rojakinji Mikaeli Shiffrin. Najdominantnejša smučarka zadnjih let ima pri 25 letih na računu že 66 zmag, le 16 manj od Vonnove, ki je kariero sklenilo pri 34 letih.

Prednost Shiffrinove je tudi v tem, da je kandidatka za zmage v vseh petih disciplinah, medtem ko je bila Vonnova z izjemo občasnih prebliskov omejena na superveleslalom oziroma smuk.

Popolno prevlado mlajše Američanke je za nekaj časa prekinila nenadna smrt očeta, po kateri Shiffrinova še ni nastopila na tekmi svetovnega pokala. V zaključku lanske sezone se je nameravala vrniti v Areju, a ji je načrte prekrižala pandemije koronavirusa. Izpustila je tudi letošnjo ledeniško uverturo v Söldnu, kjer ji je udeležbo preprečila poškodba hrbta. Dobitnica treh velikih globusov se bo po desetmesečni odsotnosti na bele strmine vrnila prihajajoči konec tedna v Leviju, kjer bosta na sporedu dve slalomski preizkušnji.

vonn shiffrin Spopad kraljic Šport Prijateljstvo zgolj farsa, Vonnova povedala resnico o Shiffrinovi

Vonnova je pred nadaljevanjem svetovnega pokala prepričana, da bo Shiffrinova, rekorderka po številu slalomskih zmag (43), že v Leviju stvari postavila na svoje mesto. "Mikaela bo kmalu podrla vse moje rekorde. Brez poškodb bi tudi jaz lahko dosegla več, a tako pač je" se je sprijaznila Vonnova.

"Na koncu niti ne bi bilo pomembno, če bi dobila še štiri tekme," je dodala.

domen prevc Razočaranje Šport Bertoncelj kritičen do Prevca: Vedno ista zgodba

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.