Šport > Zimski športi
1196 ogledov

Po 10 mesecih na startu tudi najboljša smučarka zadnjih let

Mikaela Shiffrin Epa
Shiffrinova se bo po 10-mesečnem premoru znova znašla na startu.

Na območju polarnega kroga v Leviju na Finskem bosta v soboto in nedeljo uvodna slaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Po desetmesečnem tekmovalnem premoru bo prvič na startu ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki bo prva na startu prve vožnje. Prvi slovenski nastop bo pri številki 19, ki jo bo nosila Meta Hrovat.

meta hrovat | Avtor: Epa Epa

Začetek sezone je bil v znamenju številnih sprememb na tekmovalnem koledarju zaradi pandemije novega koronavirusa. Veleslalomska premiera pred enim mesecem je bila v znamenju omejitvenih ukrepov za zajezitev okužb ter novega modela tekmovanja brez gledalcev, ki bo prevladoval v sezoni 2020/21 svetovnega pokala. V Leviju bosta zaradi ukrepov proti koronavirusu tako na sporedu dva ženska slaloma.

V prvi trideseterici bo nastopila tudi Ana Bucik, ki je dobila startno številko 25, kot tretja Slovenka pa bo priložnost za osvojitev prvih točk v svetovnem pokalu dobila Neja Dvornik s številko 47.

Ana Bucik | Avtor: Epa Epa

Lanski slalom v Leviju je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, ki se bo podala v boj za še peto slalomsko zmago v Leviju in še petega severnega jelena. V Leviju ima že štiri severne jelene z imeni Rudolph, Sven, Gospod Gru in Ingemar.

V Leviju je tudi Slovakinja Petra Vlhova, ki je minulo sezono končala na vrhu slalomskega seštevka. Shiffrinova in Vlhova sta dobili zadnjih 26 slalomov v svetovnem pokalu. Ta niz traja vse od januarja 2017. Vlhova bo startala kot peta.

Petra Vlhova | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova ni bila na startu vse od februarske tragične smrti očeta Jeffa. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustila tudi veleslalom v Söldnu.

Na startu slaloma ni predstavnic Švedske. Švedske reprezentantke so v osamitvi, potem ko je bil glavni trener Christian Thoma ob prihodu v Levi pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Namesto na progo se je v izolacijo v hotelsko sobo preselila tudi članica elitne slalomske sedmerice in aktualna svetovna podprvakinja Anna Swenn Larsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice