Šport > Zimski športi
254 ogledov

Bucikova ponovila sobotni dosežek, zmaga za Slovakinjo

ana bucik Epa
V Leviju so se slalomistke pomerile še drugič. Bucikova je tudi tokrat osvojila 16. mesto

Ana Bucik se je na progo prve vožnje v Leviju podala s številko 23, med tekmovalkami, ki so nastopile pred njo kot edina do cilja ni prišla le Meta Hrovat. Ta je na finskem smučarskem središču tako ostala brez uvrstitve, saj je odstopila tudi v drugi vožnji sobotne preizkušnje. Na tej je bila najboljša Slovenka Bucikova s 16. mestom.

Primorka je še nekoliko bolje opravila s prvim delom nedeljske tekme, saj je v cilj prišla z zaostankom 1,11 sekunde, kar je takrat zadoščalo za 14. mesto. Vse smučarke z višjimi startnimi številkami so nato za njo zaostale, izjema je bila le 17-letna domačinka Rosa Pohjolainen, ki se je s številko 63 prebila prav pred Slovenko.

Na vrhu sta bili sicer dve tekmovalki, Slovakinja Petra Vlhova in Švicarka Michelle Gisin sta zabeležili enak čas. Za manj kot pol sekunde sta zaostali le Wendy Holdener (+0,23) in Mikaela Shiffrin (+0,37). Neja Dvornik ni ponovila sobotnega dosežka, ko se je prvič uvrstila med dobitnice točk. Za prvo trideseterico je zaostala za 37 stotink, za vodilnima pa 2,19 sekunde. Osvojila je 39. mesto.

Ana Bucik je v drugi vožnji ciljno črto prečkala kot tretja, na startu je bilo še 14 tekmic. Za Slovenko je nato zaostala Pohjolainenova, Bucikova pa si je tako zagotovila ponovitev sobotnega izida. Na 16. mestu je tudi končala tekmo.

Pred nastopom zadnje peterice je vodila Avstrijka Katharina Liensberger, za njo pa sta nato zaostali tudi Shiffrinova in Holdenerjeva. Vlhova je sicer na drugi progi izgubila sedem stotink v primerjavi z Liensbergerjevo, a je ohranila natanko pol sekunde prednosti. Nastopila je le še Gisinova. Ta je izgubljala proti Slovakinji in na koncu zaostala za 32 stotink. Vlhova je prišla do 10. slalomske zmage v svetovnem pokalu, skupno pa 16.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice