Šport > Zimski športi
3435 ogledov

Propadel načrt Ilke Štuhec

ilka štuhec Profimedia
Sneženje in veter sta odpihnila superveleslalom v St. Moritzu.

Današnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu zaradi sneženja in močnega vetra ne bo, so sporočili švicarski organizatorji in Mednarodna smučarska zveza.

Zaradi ugodnejše vremenske napovedi se nadejajo, da bodo lahko v nedeljo izvedli predvideno drugo tekmo v tej disciplini.

V St. Moritzu bi se morala po več kot 280 dneh na bele strmine vrniti dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, a bo morala na svojo priložnost počakati vsaj do nedelje.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia
Na prizorišče prvilh letošnjih tekme v hitrih disciplinah jo vežejo zelo prijetni spomini. Prav v St. Moritzu je osvojila prvi naslov svetovne prvakinje v smuku leta 2017. V svetovnem pokalu je bila nekoliko bolj zadržana, samo enkrat v prvi deseterici, z devetim mestom marca 2016 v superveleslalomu.

Če ne bi bilo pandemije novega koronavirusa, se bi sezona v hitrih disciplinah začela v Severni Ameriki z ženskim smukaškim vikendom v Lake Louisu.

Za Štuhčevo, ki je 26. oktobra dopolnila 30 let, je St. Moritz prva tekmovalna postaja sezone 2020/21, a ji je načrte pokvarilo vreme, pod vprašajem je namreč tudi izpeljava nedeljske tekme.

Mariborčanka je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred devetimi meseci, ko je bila na italijanskem prizorišču La Thuile 23. v superveleslalomu.

Po St. Moritzu bodo naslednje tekme v hitrih disciplinah na sporedu šele 18. decembra v Val d'Iseru, kjer sta predvidena dva smuka in super-G.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Ender3 15:00 05.december 2020.

    Ilka, papa, tvoj čas je minil, treba bo delati, kaj družbeno bolj koristnega.

Sorodne novice