Kranjec in Domen se vračata, Peter še vedno "praska"

Foto: Profimedia
Slovenska skakalna reprezentanca se odpravlja v Engelberg, zadnjo postajo pred novoletno turnejo.
Oglej si celoten članek

Z izjemo zmage Jerneja Damjana v Ruki so slovenski "orli" olimpijsko sezono začeli pod pričakovanji, toda vrhunci tekmovalnega obdobja šele sledijo.

Nemška zmaga Damjan med najboljšimi

Ta konec tedna se bo karavana skakalcev preselila v švicarski Engelberg, tam bosta v soboto in nedeljo dve tekmi v posamični konkurenci. Teden dni kasneje se bo v Oberstdofu že začela novoletna turneja.

Člani slovenske A ekipe na čelu z glavnim trenerjem Goranom Janusom so pred odhodom v Švico strnili vtise po kaotičnem vremenskem vikendu v Titisee-Neustadtu. "Trudimo se, počasi napredujemo in to je najbolj pomembno. Fantom bi rad še enkrat čestital za ekipno tekmo," je dejal Janus.

Lep obet Orli z izidom sezone, Norvežani nepremagljivi

Ekipa se je že obrnila proti novim izzivom. "Vreme nam ni šlo na roko, s treningi v Planici ne bo nič. Poleg peterice v Engelberg potujeta še Robert Kranjec in Domen Prevc, (Jurij, op. a.) Tepeš gre na kontinentalni pokal v Kuusamo," je postavo za naslednji tekmi obelodanil Janus.

Peter Prevc še vedno lovi pravo formo. "Zadnji vikend je bil podoben prejšnjim. Praskamo in praskamo, včasih je bolje, včasih slabše. Treba je verjeti, da se bo vse sestavilo," je glede najboljšega slovenskega skakalca zadnjih let pojasnil Janus.

Poleg že omenjenih bodo v Švico odpotovali še Anže Semenič, Timi Zajc in Tilen Bartol.

"Tako s svojimi skoki kot z uvrstitvami sem več kot zadovoljen. Tudi v tistih čudnih vetrovnih razmerah sem si dokazal, da sem še vedno sposoben dobro skočit. Sploh tisti prvi skok na ekipni tekmi s plus 17 vetrovno izravnavo. Bilo je težko, a še vseeno sem nekaj naredil. To je tisto, kar je največ vredno - da si v vseh razmerah sposoben nekaj skočiti," je o minulih tekmah dejal Damjan, ki ima na Engelberg lepe spomine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:52 12. December 2017.

    Ne praska samo Peter, praskajo praktično vsi skakalci. Več kot očitno je Janusov sistem treninga zvodenel.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.