Kranjec se je tokrat hitro poslovil

Foto: Epa Žan Kranjec
Na paralelnem veleslalomu v Alta Badii je slavil Matts Olsson.
Oglej si celoten članek

Žan Kranjec je po zgodovinskih stopničkah, ko je prekinil kar 16-letni post slovenske moške vrste na veleslalomih za svetovni pokal alpskih smučarjev, nocoj izpadel v prvem krogu paralelnega veleslaloma v Alta Badii. Edini slovenski predstavnik na tekmi se ni prebil v osmino finala, potem ko je bil od njega hitrejši Avstrijec Stefan Brennsteiner.

Tekmovalci so se v spodnjem delu klasične veleslalomske proge na Gran Risi pomerili v medsebojnih dvobojih šestnajstine finala in to v dveh vožnjah. Na rdeči progi je Kranjec po počasnejšem startu za avstrijskim tekmecem, ki je vozil na modri progi, v cilju zaostal sedem stotink sekunde. V drugi vožnji paralelnega vijuganja sta se tekmovalca zamenjala, a je bil Kranjec tudi v drugo počasnejši, zaostal je tri stotinke sekunde.

Kranjec je v Alta Badii v nedeljo odlično nastopil na klasičnem veleslalomu, ko je za tretje mesto, prve stopničke v svetovnem pokalu, zaostal le za zmagovalcem Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in drugouvrščenim Norvežanom Henrikom Kristoffersenom.

"To sem sanjal" "Kranjec je med najboljšimi na svetu"

Zanimivo tekmovanje se je razpletlo z velikim skandinavskim finalom, v katerem je Šved Matts Olsson za tri stotinke sekunde ugnal Kristoferssena za prvo, krstno zmago na tekmah v Alta Badii in v svetovnem pokalu. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra je zasedel Hirscher, ki je v malem finalu za osem stotink sekunde premagal Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja.

Kristoffersen (445) je z drugim mestom prevzel mesto vodilnega v seštevku sezone, Hirscher (434), ki tako visoko na paralelnih tekmah v Alta Badii še ni bil nikoli, pa je po novem drugi. Zato pa Avstrijec (320) vodi pred Norvežanom (285) v veleslalomskem seštevku. Kranjec je na tekmi osvojil 21. mesto, v skupnem seštevku je 24., v veleslalomskem pa je na sedmem mestu.

Zadnja moška tekma v tehničnih disciplinah v koledarskem letu bo petkov nočni slalom pod žarometi v Madonni di Campiglio z dvema Slovencema Kranjcem in Štefanom Hadalinom na startu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.