Krilni center Dylan Page okrepil Olimpijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Union Olimpija je danes sklenila enoletno pogodbo z ameriškim krilnim centrom Dylanom Pageom. Page, ki je v zadnjih treh sezonah nastopal za francoski Roanne, je raznovrsten igralec, ki bo s svojimi izkušnjami in znanjem eden izmed nosilcev igre Uniona Olimpije v prihodnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Izkušeni Dylan Page je svojo košarkarsko kariero začel leta 2000 na univerzi Wisconsin-Milwaukee, kjer je v ligi NCAA nastopal štiri leta. V sezoni 2004/2005 se je prvič odpravil v Evropo, natančneje v Grčijo, kjer je okrepil solunski MENT Vassilakis. Že v svoji krstni sezoni v Evropi je bil četrti strelec in šesti skakalec grške lige, saj je njegovo povprečje doseglo 16,9 točke in 6,3 skoka na tekmo. Že naslednjo sezono se je preselil v atenski Panellinios, leto kasneje pa se je pridružil drugoligašu z Majorke, kjer je dominiral s povprečjem 18,9 točke in 7,7 skoka na tekmo.

S prestopom v špansko Granado se je dokončno uveljavil na najvišji ravni. V preteklih letih je igral tudi za Pau Orthez in Chorale de Roanne Basket. Sezona 2010/2011 je bila njegova najslabša v karieri, saj je bil lep čas poškodovan. V košarkarskem letu 2011/2012 je potrdil, da so poškodbe preteklost, saj je odigral prav vse tekme svoje ekipe. V EuroChallengeu je za Roanne dosegal povprečje 13,8 točke in 4,9 skoka ter v francoski ligi 14,5 točke in 5,6 skoka na tekmo. Dvakrat je bil udeleženec polfinala francoskega pokala, njegova ekipa pa se je prebila tudi v četrtfinale Fibinega EuroChallengea.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.