Šport > Košarka
12 ogledov

Krilni center Dylan Page okrepil Olimpijo

Salin Pavič Jagodnik Union Olimpija Krka Anže Petkovšek
Union Olimpija je danes sklenila enoletno pogodbo z ameriškim krilnim centrom Dylanom Pageom. Page, ki je v zadnjih treh sezonah nastopal za francoski Roanne, je raznovrsten igralec, ki bo s svojimi izkušnjami in znanjem eden izmed nosilcev igre Uniona Olimpije v prihodnji sezoni.

Izkušeni Dylan Page je svojo košarkarsko kariero začel leta 2000 na univerzi Wisconsin-Milwaukee, kjer je v ligi NCAA nastopal štiri leta. V sezoni 2004/2005 se je prvič odpravil v Evropo, natančneje v Grčijo, kjer je okrepil solunski MENT Vassilakis. Že v svoji krstni sezoni v Evropi je bil četrti strelec in šesti skakalec grške lige, saj je njegovo povprečje doseglo 16,9 točke in 6,3 skoka na tekmo. Že naslednjo sezono se je preselil v atenski Panellinios, leto kasneje pa se je pridružil drugoligašu z Majorke, kjer je dominiral s povprečjem 18,9 točke in 7,7 skoka na tekmo.

S prestopom v špansko Granado se je dokončno uveljavil na najvišji ravni. V preteklih letih je igral tudi za Pau Orthez in Chorale de Roanne Basket. Sezona 2010/2011 je bila njegova najslabša v karieri, saj je bil lep čas poškodovan. V košarkarskem letu 2011/2012 je potrdil, da so poškodbe preteklost, saj je odigral prav vse tekme svoje ekipe. V EuroChallengeu je za Roanne dosegal povprečje 13,8 točke in 4,9 skoka ter v francoski ligi 14,5 točke in 5,6 skoka na tekmo. Dvakrat je bil udeleženec polfinala francoskega pokala, njegova ekipa pa se je prebila tudi v četrtfinale Fibinega EuroChallengea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.