Šport > Košarka
15 ogledov

Četrta okrepitev ljubljanskih Zmajev

aron baynes avstralija london 2012 EPA
Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste privabil novega igralca. Enoletno pogodbo je podpisal avstralski reprezentant Aron Baynes, ki trenutno nastopa na olimpijskih igrah v Londonu. Gre za 208 centimetrov visokega centra, ki bo nosil glavno breme pod obročema.

Union Olimpija Filipovski | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Union Olimpija se bo lahko v prihodnji sezoni pod košem zanašala na avstralskega centra Arona Baynesa, ki ima bogate evropske izkušnje. Nazadnje je igral v Grčiji, pred tem pa v nemškem Oldenbugu in v Litvi za Lietuvos Rytas. V Grčiji je v pretekli sezoni dosegal povprečno 13,8 točke in 8,7 skoka, s čimer je bil prvi skakalec lige. Baynes z avstralsko reprezentanco trenutno nastopa na olimpijskih igrah v Londonu. V Ljubljani so se odločili, da z Avstralcem sklenejo enoletno pogodbo.

''Vesel sem, da smo v svoje vrste uspeli privabiti tako kvalitetnega igralca. Baynes je bil na seznamu želja že dalj časa in verjamemo v dobro sodelovanje. Baynes je robusten igralec, pretepač z veliko energije. Njegove prednosti bomo morali znati izkoristiti. Vemo, kako težko je danes najti cenovno dosegljive kvalitetne centre. Aron trenutno nastopa za avstralsko reprezentanco, zato se nam bo priključil nekoliko kasneje, kot tudi ostali igralci, ki imajo reprezentančne obveznosti,'' je ob podpisu pogodbe povedal trener Sašo Filipovski.

Aron Baynes je svojo košarkarsko kariero začel v Avstraliji, natančneje na športni akademiji Queensland in na avstralskem inštitutu za šport. Kasneje je dobil štipendijo za igranja v ZDA in nato širi leta koše zadeval za Washington State University. V zadnjem letu na univerzi je v povprečju dosegal 12,7 točke, 7,5 skoka in 1,3 blokade na tekmo. Svojo ekipo je dvakrat popeljal v konferenčni polfinale, nastopil pa je tudi na NCAA-turnirju.

Po neuspešnem naboru v ligo NBA se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Evropi in kmalu podpisal z litovskim evroligašem Lietuvos Rytas. V Litvi ni ostal, ampak se je v sezoni 2010/2011 odpravil po višjo minutažo v nemški Bamberg, kjer je v EuroCupu dosegal 13,4 točke in 5,4 skoka na tekmo. V sezoni 2011/2012 je nastopal v grškem prvenstvu za ekipo Ikaros Kallitheas, kjer je beležil 13,6 točke in 8,7 skoka na tekmo. Bil je prvi skakalec grškega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.