Šport > Košarka
18 ogledov

Uradno: Rannikko se je vrnil v Olimpijo

Rannikko EPA
Po petih letih se h Unionu Olimpiji za eno sezono vrača finski branilec Teemu Rannikko. "Vesel sem povratka v Ljubljano. To mesto, Union Olimpijo in njene navijače imam rad in že večkrat sem si želel vrnitve," je ob tem dejal Finec.

Teemu Rannikko prihaja iz italijanskega Vareseja, kjer je dve sezoni nastopal v italijanskem prvenstvu. Pred tem je nosil dres Granade, Himkija in Scavolinija. Enaintridesetletni organizator igre in strelec se je že pred leti odlično vklopil v okolje in ekipo Uniona Olimpije, s svojim pristopom in igrami pa je hitro postal ljubljenec občinstva.

"Vesel sem povratka v Ljubljano. To mesto, Union Olimpijo in njene navijače imam rad in že večkrat sem si želel vrnitve. Tokrat smo dosegli dogovor in veselim se nastopanja v Stožicah in igranja pri trenerju, ki ga dobro poznam. Želim si znova dokazati, da še lahko igram na tej ravni. Vem, v kakšnem položaju je Olimpija, in nič se ne bojim izziva, ki ga prinaša. Pričakovanja v tem trenutku ne smejo biti previsoka in zavedati se moramo realnosti, ki jo lahko dosežemo. Dal bom vse od sebe, da skupaj prikažemo čim lepšo košarko, predvsem pa moramo biti ekipa, ki ne pozna izgubljene žoge tudi proti močnejšim nasprotnikom," pravi Rannikko.

Z novo okrepitvijo po Dominicu Watersu in Draženu Bubniću je zadovoljen tudi trener Sašo Filipovski. "Rannikko je izkušen igralec, ki dobro pozna naše okolje in bo zato lahko mentor in vzor mlajšim kolegom v ekipi. Vemo, kaj in koliko lahko od njega pričakujemo po nekaj sezonah, ki jih je odigral v Italiji. Teemu je igralec z odličnim razumevanjem igre in občutkom za podajo, po potrebi pa je tudi odličen strelec z razdalje in igralec, ki zna in upa prevzeti odgovornost. Veselimo se sodelovanja z njim in prepričan sem, da bo ekipi lahko dal ogromno."

Union Olimpija ima trenutno pod pogodbo osem igralcev. Poleg treh novincev še Jako Blažiča, Deona Thompsona, Dina Murića, Sasa Salina in Gezima Morino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.