Šport > Košarka
12 ogledov

Prva okrepitev zmajev

Union Olimpija Filipovski Saša Despot
Novi organizator igre košarkarjev Uniona Olimpije je ameriški igralec Dominic Waters. V pretekli sezoni je 185 visoki branilec nastopal za belgijski Belgacom Liege Basket. Ljubljanski klub je v pogovorih tudi s Teemujem Rannikkom in Aronom Baynesom.

V svojo statistiko je Dominic Waters v lanski sezoni povprečno vpisal 12,3 točke, 2,8 skoka in 4,1 podaje na tekmo in bil najboljši podajalec lige. Klub je z Watersom sklenil pogodbo za dve sezoni.

Pred prestopom v Liege je evropske izkušnje nabiral tudi pri belgijskem Pepinsterju. Šolal se je na univerzah Hawaii in Portland State.

Sašo Filipovski, trener Union Olimpije, je o novem igralcu dejal: "V Watersu vidimo igralca, ki lahko še veliko napreduje. Ima že nekaj evropskih izkušenj, kar je za nas pomembno, saj sicer gradimo mlado, neizkušeno ekipo. Je igralec z odličnim pregledom igre, učinkovit je tudi v napadu, razume igro v obrambi. Seveda je to igralec, ki je v dosegu naših zmožnosti in na ravni evrolige in lige ABA še ni igral. Vesel sem, da smo začeli graditi ekipo in verjamem, da lahko sestavimo zasedbo, ki bo delala trdo in se predvsem borila za vsako žogo ter napredovala."

Se vrača Rannikko?

V košarkarskih krogih so se pojavile govorice, da sta blizu prestopa v zmajevo gnezdo tudi avstralski in finski reprezentant Aron Baynes in Teemu Rannikko. Finec je v preteklosti že nastopal za Olimpijo in to uspešno, saj se je v tistem obdobju uveljavil kot eden boljših branilcev v Evroligi.

"Res smo z omenjenima igralcema v kontaktih. A nič še ni dogovorjenega," je za Žurnal24 povedal vodja komunikacij in marketinga pri Union Olimpiji Matevž Zupančič.

Komentarjev 1
  • bober123 20:25 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.