Šport > Košarka
21 ogledov

Prepeliča hočeta tako Olimpija kot Krka

union olimpija helios prepelič ABA
Bržkone prvo ime mlade košarkarske reprezentance, ki jo julija v Sloveniji čaka evropsko prvenstvo, je Heliosov ostrostrelec Klemen Prepelič, ki nam je zaupal, da ga želita tako Olimpija kot Krka, ima ponudbe iz Italije, čaka pa jih še iz Španije.

Je bilo po naporni sezoni težko že kaj kmalu preklopiti na reprezentanco?
Zmago Sagadin je bil korekten do mene in dal deset dni počitka, nato pa pred začetkom priprav le večerne treninge in malo jutranjih. Tega sem bil zelo vesel. Bil sem nosilec Heliosa in nekoliko utrujen. Pojavile so se manjše poškodbe, ki sem jih pozdravil in zdaj sem popolnoma pripravljen na boj za 12-erico, ki bo nastopila na EP.

Kako ste zadovoljni z opravljenim doslej?
Igralci na treningih delamo trdo, čeprav bi, tako kot je dejal trener, lahko še bolje, res pa je, da prihaja do odstopanj zaradi utrujenosti in manjših poškodb. Ves čas dajemo vse od sebe, saj se zavedamo, da nas bo le to popeljalo do dosega cilja oziroma želje nas vseh – ene izmed treh kolajn. Komaj že čakamo začetek prvenstva, oziroma že prvih pripravljalnih tekem, da tudi drugim pokažemo, da smo pripravljeni in da se nikogar ne bojimo. Nikomur ne bomo dovolili niti enega koraka k zmagi, ne na pripravljalnih tekmah ne na EP.

Vam je na pripravah lažje, ker poznate delo Zmaga Sagadina?
On je trener, ki nikoli od ničesar ne odstopa. V nobeni smeri ni popuščanja. Tudi name se še razjezi, vselej popravlja napake. Do vseh ima enako korekten odnos. Ni nikakršnega posmehovanja. Vsi smo ena celota, ki bo stremela k istemu cilju, da po dolgih letih napravimo odmeven rezultat po dolgih letih. Glede na domače prvenstvo se tega upravičeno nadejamo.

Je domače igrišče lahko za vas tudi pritisk?
To je predvsem odvisno od vas medijev, koliko boste pritiskali na nas in od nas zahtevali. Smo mladi igralci, ki radi kdaj pa kdaj kaj preberemo o sebi. Čutimo se odgovorne. Upamo, da bo za nami polna dvorana komunalnega centra, nato pa, upamo, Stožice. Domači parket bo, mislim, bolj prednost kot obveza. Vse je odvisno od psihološke priprave, za katero skrbi Aleš Vičič. Kolikor sem ga doslej spoznal, je v tem pravi mojster.

prepelič pajić u-20 košarkarska reprezentanca | Avtor: KZS/www.alesfevzer.com KZS/www.alesfevzer.com
Ampak cilj je bil postavljen visoko, to je kolajna.
Ko ste rekli o cilju, to ni res. Kolajna je želja. Če si postavimo cilje, so to spet nove obveze. Mi gremo tekmo za tekmo. Kot domačini imamo priliko dveh treningov na dan, zato se bomo lahko bolje pripravili na tekmece. V minuli sezoni sem se navadil, da mediji pritiskajo, ostali še morda niso toliko izkušeni, čeprav ne bom rekel, da sem tudi sam zelo. Upam, da bo več spodbujanja kot pritiska. Le tako bomo lahko naredili dober rezultat.

Ste s klubsko sezono zelo zadovoljni?
S klubsko sezono sem zelo zadovoljen. Mislim, da sem Heliosu ogromno pomagal. Resda smo nekaj tekem izgubili po moji neumnosti. To je davek določenih odstopanj.

Ampak precej tekem ste tudi odločili.
Res je, ampak vseeno je bolje imeti stoodstotni izkupiček.

S Heliosom imate še leto pogodbe, je vaš odhod gotova stvar?
Trenutno je moj odhod 99%, saj imam na mizi veliko ponudb tako iz Slovenije kot iz tujine, tudi s področja bivše Jugoslavije. Vse to prepuščam agentu, zato se ne obremenjujem. Res je lepo imeti zagotovljeno prihodnost že pred evropskim prvenstvom, a tudi če se to ne bo zgodilo, ne bom šel z glavo skozi zid. Izbiral bom klub, kjer bom lahko napredoval, ki bo podpisal z mano dolgoročno pogodbo. Da bom na primer prvo leto dobil od 10 do 15 minut na tekmo, drugo od 15 do 20 in v tretjem postal nosilec ekipe. Želja je tudi biti čim bližje domu.

Čeprav ste pred kratkim dejali, da bi najraje igrali v Španiji ali Italiji, je ostanek v Sloveniji v igri?
Vsekakor sta veliki opciji tako Krka kot Olimpija. Krka je vsekakor dobro finančno stoječa in organizirana. Prav tako Olimpija s prihodom Slobodana Subotića verjetno postavlja neke osnovne temelje za napredek mladih igralcev. Z njima smo v stiku. Mislim, da so tri ali štiri ponudbe tudi iz Italije. O imenih klubov raje še ne bom. Čakamo še ponudbe iz Španije.

Bi raje odšli v Krko ali Olimpijo?
Z obema smo v stikih in obe imata željo po mladih igralcih. Bomo videli. Glede Novega mesta ali Ljubljane se še nisem odločal. Družina rada spremlja moje igre. Težko bi jim bilo iti v Španijo, raje pridejo v Ljubljano ali Novo mesto. Če greš v tujino, moraš dati od sebe veliko več. Če na primer odigraš dve slabi tekmi na teden, si že na tapeti. V medijih si najslabši, nimaš pojma, igraš za velik denar … Glede na to, da še nimam niti 20 let, bom poskušal ostati bližje domu. Moj razvoj je prva stvar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.