Šport > Košarka
25 ogledov

Sagadin izbral dvajseterico mladcev za EP

krka helios aba prepelič ABA
Zmago Sagadin, glavni trener slovenske reprezentance do 20 let, ki jo čaka nastop na evropskem prvenstvu v Sloveniji (12.–22. julij), je obelodanil seznam dvajseterice košarkarjev, ki jih bo zbral v soboto in na Rogli začel 45-dnevne priprave.

"Približno polovica klicanih igralcev je takih, ki jih dobro poznam, saj sem jih lahko videl prek naših tekem v Ligi Telemach. Pri takih nisem imel dilem, nekaterih pa nisem imel možnosti spremljati, zato smo tudi naredili dodatne pregledne treninge. Na podlagi vsega tega sem naredil izbor 20 igralcev, ki bi lahko bil sicer krajši, a nekaterih še ne poznam dovolj dobro, tako da bi rad, da si v prvem delu priborijo mesto v nadaljevanju priprav. Teh 20 košarkarjev je najboljših, kar jih premore Slovenija v generacijah 1992 in 1993, le Andraža Kavaša ni na seznamu, saj je odpovedal sodelovanje zaradi poškodbe, kar je škoda, saj ima potencial, da postane vrhunski košarkar. Mislim, da imamo dovolj dobrih, izkušenih in ambicioznih fantov, ki se bodo od sobote borili za dvanajsterico, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v Sloveniji. Usmerjali jih bomo v povezovanje v homogeno celoto in jih kar se da hitro naučili, da vse individualne cilje usmerijo v cilje reprezentance. Od sobote naprej bomo delali na telesni pripravi in na taktiki," je ob tem dejal selektor Zmago Sagadin, ki mu bo pomagal Dalibor Damjanovič. Vstopnice za evropsko prvenstvo do 20 let, ki bo potekalo v Domžalah, Kranjski Gori in Ljubljani, bodo po zelo dostopni ceni na voljo kmalu, in sicer prek Eventima (na uradni spletni strani in vseh prodajnih mestih).

Seznam vse dvajseterice najdete TUKAJ

Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij, pa je ob naznanitvi seznama dejal: "45-dnevne priprave reprezentance mlajših članov, sicer najuspešnejše slovenske košarkarske reprezentance vseh časov, se začenjajo v soboto na Rogli, kjer bo glavni trener Zmago Sagadin s strokovnim štabom že prvi dan opravil dva treninga. Košarkarska zveza Slovenije je, kot vedno, reprezentanci omogočila kakovostne pogoje in ves čas odlično organizacijo, ki bo na nivoju članske reprezentance. Strokovnemu štabu, v katerem sta dva pomočnika Zmaga Sagadina, Dalibor Damjanović in Gašper Kolman, ter trener za telesno pripravo dr. Mitja Bračič, smo dodali novega tehničnega vodjo ekipe, Mateja Likarja, z nami bo tudi športni psiholog Aleš Vičič, s katerim smo zelo dobro sodelovali že lani z mladinci in kadeti, ekipa pa bo imela tudi dva fizioterapevta, Igorja Bošnjaka v času priprav in Tea Djekića, ki se nam bo pridružil na EP, reprezentančni zdravnik pa je kot vedno dr. Slobodan Macura. Verjamem, da se bo reprezentanca dobro pripravila na prihajajoče EP, do katerega nas loči le še 49 dni in, da bo na največjem evropskem košarkarskem turnirju v letu 2012 dobro zastopala slovenske barve in se na zelo kakovostnem prvenstvu, na katerem bo boj za vrh zelo težak, borila za najvišja mesta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.