Šport > Košarka
24 ogledov

Omić na naboru lige NBA

zlatorog laško hemofarm omić ABA
Mladi slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić bo sodeloval na naboru lige NBA 28. junija.

Mladi slovenski reprezentant in center Zlatoroga, 213 centimetrov visoki Alen Omić, se je prijavil na nabor lige NBA, čeprav ima za to še dve leti časa, poroča kosarka.si. Nabor se bo zgodil 28. junija.
Fant iz Tuzle, ki bo maja dopolnil 20 let, se je dodobra uveljavil v ligi ABA. Dosegal je povprečno 9,5 točke in 6,1 skoka v 22 minutah. V ligi Telemach je za svoje Laščane, ki so se kot zadnji z zmago nad Heliosom uvrstili v polfinale, prispeval 11 točk in sedem skokov v 25 minutah.

Čeprav se nekateri zgražajo nad le dvema zmagama Zlatoroga v iztekajoči se sezoni lige ABA, se zdi, da je ta najbolj prav prišla ravno igralcem kova Omić, Danijel Vujasinović, Jaka Brodnik … za nabiranje dragocenih minut proti močnim tekmecem. Izkušnje bo lahko uveljavil že na EP U-20, ki ga bo od 12. do 22. julija gostila Slovenija. Reprezentanca pod vodstvom Zmaga Sagadina pa je na njem odkrito napovedala naskok na kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.