Šport > Košarka
6 ogledov

Španska Marca proslavila Prepeliča

union olimpija helios prepelič ABA
Izvrstne igre mladega Heliosovega branilca Klemena Prepeliča niso ostale skrite tujim medijem. Španska Marca ga je poimenovala kar "zadnji biser Balkana".

"Rad bi rastel v karieri in igral v eni najboljših lig v Evropi. Bil bi vesel, če bi nastopal v Španiji," je dejal mladi ostrostrelec Heliosa in slovenske mlade reprezentance Klemen Prepelič za špansko Marco, ki ga je poimenovala kar "zadnji biser Balkana". Sam pa je kmalu vrnil še en kompliment: "Zelo spoštujem ekipe, trenerje in igralce v španski ligi."

Prepelič je v letošnji sezoni Domžalčanom izdatno pomagal k sedmim zmagam v ligi ABA in obstanku. Uspel pa mu je tudi preboj med najboljše strelce lige. S 14 točkami (dodal jim je še 2,5 skoka in 3 podaje) je bil šesti najučinkovitejši košarkar tekmovanja, čeprav je v njem zaigral prvič in čeprav bo šele jeseni dopolnil 20 let. Še prej bo eden glavnih slovenskih adutov na evropskem prvenstvu U-20. Že nekaj časa se šušlja in piše, da bo na selektorsko klop izbrane vrste mlajši članov sedel ravno trener Heliosa Zmago Sagadin. O slovenski trenerski legendi ima Prepelič najvišje mnenje.

"Vem, kakšne so moje sposobnosti, in jih želim čim bolje prikazati na parketu. Zmago Sagadin je velik trener, ki me je mnogo naučil. Predvsem glede odnosa do dela, obvladovanja igre in ostalih majhnih podrobnosti, ki te po mojem mnenju lahko naredijo za velikega igralca. V tem je Zmago najboljši," je še povedal Prepelič, ki bi nekoč rad polnil mrežice tudi v NBA.

Komentarjev 3
  • radiator 15:13 22.marec 2012.

    Ti samo še tako naprej meči 'trojke', kakor si na All Staru. Talent pa tak...

  • CastrumFF 15:03 22.marec 2012.

    @albertTočno tako! To kar delajo v Olimpiji je sramota za slovensko košarko in podcenjevanje mladih slovenskih košarkašev. Igrajo tretjerazredni tujci zaradi katerih so Stožice skoraj prazne. Ko je bil Sagadin pri Olimpiji, je iz nadobudnih "mladičev" izbrusil vrhunske košarkaše ...prikaži več , ki so "jedli parket", ne pa danes, ko se Olimpjini igralci samo šminkajo na igrišču. In prav zato je sigurno boljše, da je Sagadin pri Heliosu, kjer bo iz velikih talentov (Prepelič, Bolčina, Besedič in Gorjanc) vzgojil vrhunske igralce. Komaj čakam!

  • albert 14:47 22.marec 2012.

    Namesto, da bi Olimpija vzela domače talente raje uvaža tujce ( Bertrans) ki so kao nadarjeni potem pa ni nič od tega. Dvorana bi bila bolj polna, če bi igrali slovenski mladci kakor pa,da uvažajo ostarele jugose in leve američane ...prikaži več učinek je pa isti,kot če bi igrali naši nadarjeni nadobudneži!