Šport > Košarka
23 ogledov

Sagadin: Prepelič je evropski talent

Sagadin Helios Zlatorog ABA
V soboto se začenja košarkarska liga za prvaka. Ob Olimpiji in Krki visoko kotira tudi Domžalčani, ki jih vodi izkušeni Zmago Sagadin. Z njim smo spregovorili nekaj besed o prvenstvu, talentih in reprezentanci do 20 let.

Kam lahko poseže Helios v drugem delu državnega prvenstva?
Menim, da ni neke dominantne ekipe, čeprav je po prikazanem še vedno favorit Olimpija. Je pa tudi že ona na primer izgubila proti nam. Lahkih tekem ne bo. Igrali smo tudi slovensko ligo in komaj smo premagali Šentjur in Elektro. Na svoji koži smo tako začutili, da to nista ekipi, ki bi ji lahko podcenjevali. Še zlasti, ker nimata ničesar za izgubiti. Igrali bosta zelo neobremenjeno in verjamem, da bosta koga presenetili. Upam, da ne nas. Naš cilj se je uvrstiti med prve štiri in se tako prebiti do končnice, kjer pa je vse odprto. Prepričan sem, da nam bo to uspelo, precej težje pa bo osvojiti eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata ligo ABA. Objektivno sta Krka in Olimpija močnejši. A poskušali bomo presenetiti.

Dejali ste, da vaše moštvo napreduje ...
Nekateri košarkarji res hitro napredujejo. Na primer Klemen Prepelič. Če primerjamo kakšen je bil pred osmimi meseci in zdaj, je to povsem drug človek. Nekateri drugi se sicer niso tako dobro vključili, nekateri stopicajo na mestu. Nekaj fantov je zelo limitiranih in z njihovim napredkom nisem zadovoljen. Nekaterim so napredek preprečile poškodbe. Predvsem tu mislim na Miljana Markovića. Nanj sem računal, da bo ob koncu sezone naš prvi igralec na poziciji krilnega centra. Nekatere reči so nam dobro uspele, nekatere pač ne. Dobro delamo, gremo korak za korakom in menim, da bomo vseskozi igrali bolje.

V karieri ste razvili že kar nekaj vrhunskih branilcev. Sodi Prepelič v krog Bena Udriha, Sanija Bečirovića ...
Absolutno. Je vsekakor talent evropskega kova.

Boste prevzeli vlogo glavnega trenerja reprezentance do 20 let, ki jo julija čaka domače evropsko prvenstvo?
Zaenkrat se še nismo dogovorili ali sklenili kakšne pogodbe. Vsak dan razmišljam drugače zaradi težav s koleni. Težko izdržim deset mesecev v klubskem pogonu, nato pa še dva v reprezentančnem. Vrata so še odprta, v naslednjem tednu pa bo odločitev že znana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.