Šport > Košarka
14 ogledov

V Domžalah igra mačke z mišjo

union olimpija helios prepelič ABA
Helios je v 18. kolu lige Telemach brez večjih težav ugnal zadnjeuvrščene Parklje (89:60) in si po rednem delu zagotovil prvo mesto. Zlatorog suveren v Škofji Loki (51:75).

Košarkarji Heliosa so brez težav upravičili vlogo absolutnega favorita proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Telemach in si s petnajsto zmago v sedemnajstih tekmah dokončno zagotovili prvo mesto po rednem delu. Visoka uvrstitev ima zgolj lepotni značaj, saj bo v ligi za prvaka vseh šest ekip - ob Heliosu še Krka, Union Olimpija, Zlatorog, Elektra in Šentjur - začelo z ničle. Pred začetkom lige za prvaka (24. marec), začeli jo bodo doma proti Šentjurju, pa bodo Domžalčani odigrali še zaostalo tekmo z Zlatorogom v ligi Aba.

Parklji na drugi strani so tekmovanje zaključili s šestnajstim porazom, tako da bodo ligo za obstanek začeli z najslabšega položaja. Ob tem, da se točke iz rednega dela prenašajo naprej, bodo morali od 17. marca dalje napeti vse sile, če se želijo izogniti zadnjemu mestu, ki pomeni nazadovanje v 2. SKL. Glede na razliko v kakovosti so jo Ljubljančani v dvorani Komunalnega centra še dobro odnesli. V prvem polčasu so bili na trenutke enakovreden tekmec Domžalčanom, ki so si prvo občutno prednost priigrali šele na začetku drugega dela. Tedaj so v treh minutah naredili delni izid 9:0 in pobegnili na 51:31.

Zlatorog suveren v Škofji Loki

Igralci LTH Castings Mercator so tekmo proti Zlatorogu pričeli medlo ter si hitro nabrali visok zaostanek, ki ga v nadaljevanju niso omilili. Z 51 točkami je LTH Castings Mercator postavil neslavni osebni rekord po najnižjem številu doseženih košev v tej sezoni. Zlatorog bo ne glede na razplet zadnje zaostale tekme s Heliosom osvojil drugo mesto po rednem delu, kar pomeni, da bo ligo za prvaka začel v gosteh proti Krki. Škofjeločani pa se bodo od 17. marca do 21. aprila borili za obstanek v elitni druščini lige Telemach.

Liga Telemach, 18. kolo:

Helios Domžale : Parklji 89:60 (26:16, 42:31, 65:47)
Čebular 15, Bubnič 14, Besedič in Pašalić 13; Lorbek 13, Nemanič 11

LTH Cast Mercator : Zlatorog 51:75 (7:21, 23:42, 35:57)
Korošec 17, Mahkovic 10; Strnad 22, Lapornik in Omić 16

Sobota, ob 17.00:
Hopsi Polzela - Geoplin Slovan
Rogaška Crystal - Šentjur

Ob 20.00:
Elektra Šoštanj - Maribor Messer

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.