Krim iz Bukarešte s pričakovanim porazom

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. kolu drugega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti romunski Bukarešti (32:26).
Oglej si celoten članek

Slovenske prvakinje iz vrst Krima Mercatorja so doživele drugi poraz v drugem delu elitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Po uvodnem domačem porazu proti norveškemu Kristiansandu so danes pričakovano klonile tudi v Bukarešti.

Nesporeden Vujović: Slovenci izgubljajo v garderobi, to pa zato ...

Varovanke Uroša Bregarja so bile v prvem polčasu dokaj enakovredne zvezdniški ekipi iz romunske prestolnice. Ta je resda nastopila brez svojih udarnih igralk Cristine Neagu in Amande Kurtović, a tudi ljubljanska je pogrešala že dlje časa poškodovano Aljo Koren in Ukrajinko Olgo Perederij, ki je manjkala zaradi študijskih obveznosti.

Krimovke so tekmo odprle z 2:0, z ostro in gibljivo obrambo pa povsem nevtralizirale tehnično izjemno kakovostne igralke romunske ekipe. Prvič na dvoboju so zaostale v 13. minuti, ko je nekdanja igralka ljubljanske ekipe Dragana Cvijić - za romunsko ekipo igrata tudi Slovenki Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinja Andrea Lekić in Hrvatica Jelena Grubišić - svoje soigralke povedla v vodstvo s 6:5. Slovenske prvakinje so v 18. minuti prvič na dvoboju zaostale za dva gola (7:9), po Bregarjevi minuti odmora so izenačile na 9:9. Končnica prve polovice tekme je minila v znamenju domačih igralk, ki so v 30. minuti Ljubljančankam ušle na pet golov (11:16).

Krimovke v nadaljevanju niso bile kos kakovostnim gostiteljicam. Sredi drugega polčasa so si priigrale primanjkljaj devetih golov (13:22), po njihovem delnem izidu 3:0 pa je minuto odmora zahtevala tudi domača ekipa. Ta ni ustavila naleta ljubljanske ekipe, po golu Hrvatice Dore Krsnik so v 48. minuti znižale na 17:22, bližje pa niso mogle, v končnici so domače igralke znova dvignile raven svoje igre in brez posebnih težav osvojile dve točki.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Grkinja Lamprini Tsakalou s sedmimi in Polona Barić s petimi goli.

Krim bo v naslednjem kolu v soboto, 9. februarja, gostil madžarski Ferencvaros.

Liga prvakinj (skupina 2), 6. kolo:

CSM Bukarešta - Krim Mercator 32:26 (16:11)
Radičević 10, Lekić 6, Omoregie 5; Tsakalou 7, Barić 5, Mavsar 4.

Ferencaros - Györ 32:32 (16:15)
Vipers Kristiansand - Thüringer HC 31:24 (16:12)

LESTVICA:
1. Györ 11
2. Vipers Kristiansand 8
3. CSM Bukarešta 8
4. Ferencvaros 5
5. Krim Mercator 3
6. Thüringer 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.