Šport
71 ogledov

Krim iz Bukarešte s pričakovanim porazom

CSM Krim Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. kolu drugega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti romunski Bukarešti (32:26).

Slovenske prvakinje iz vrst Krima Mercatorja so doživele drugi poraz v drugem delu elitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Po uvodnem domačem porazu proti norveškemu Kristiansandu so danes pričakovano klonile tudi v Bukarešti.

veselin vujović Nesporeden Šport Vujović: Slovenci izgubljajo v garderobi, to pa zato ...

Varovanke Uroša Bregarja so bile v prvem polčasu dokaj enakovredne zvezdniški ekipi iz romunske prestolnice. Ta je resda nastopila brez svojih udarnih igralk Cristine Neagu in Amande Kurtović, a tudi ljubljanska je pogrešala že dlje časa poškodovano Aljo Koren in Ukrajinko Olgo Perederij, ki je manjkala zaradi študijskih obveznosti.

Krimovke so tekmo odprle z 2:0, z ostro in gibljivo obrambo pa povsem nevtralizirale tehnično izjemno kakovostne igralke romunske ekipe. Prvič na dvoboju so zaostale v 13. minuti, ko je nekdanja igralka ljubljanske ekipe Dragana Cvijić - za romunsko ekipo igrata tudi Slovenki Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinja Andrea Lekić in Hrvatica Jelena Grubišić - svoje soigralke povedla v vodstvo s 6:5. Slovenske prvakinje so v 18. minuti prvič na dvoboju zaostale za dva gola (7:9), po Bregarjevi minuti odmora so izenačile na 9:9. Končnica prve polovice tekme je minila v znamenju domačih igralk, ki so v 30. minuti Ljubljančankam ušle na pet golov (11:16).

Krimovke v nadaljevanju niso bile kos kakovostnim gostiteljicam. Sredi drugega polčasa so si priigrale primanjkljaj devetih golov (13:22), po njihovem delnem izidu 3:0 pa je minuto odmora zahtevala tudi domača ekipa. Ta ni ustavila naleta ljubljanske ekipe, po golu Hrvatice Dore Krsnik so v 48. minuti znižale na 17:22, bližje pa niso mogle, v končnici so domače igralke znova dvignile raven svoje igre in brez posebnih težav osvojile dve točki.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Grkinja Lamprini Tsakalou s sedmimi in Polona Barić s petimi goli.

Krim bo v naslednjem kolu v soboto, 9. februarja, gostil madžarski Ferencvaros.

Liga prvakinj (skupina 2), 6. kolo:

CSM Bukarešta - Krim Mercator 32:26 (16:11)
Radičević 10, Lekić 6, Omoregie 5; Tsakalou 7, Barić 5, Mavsar 4.

Ferencaros - Györ 32:32 (16:15)
Vipers Kristiansand - Thüringer HC 31:24 (16:12)

LESTVICA:
1. Györ 11
2. Vipers Kristiansand 8
3. CSM Bukarešta 8
4. Ferencvaros 5
5. Krim Mercator 3
6. Thüringer 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice