Šport
1026 ogledov

Hrvatje hodili po robu, a jim je uspelo

Jakov Vranković
Na rokometnem svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji se je končal drugi del tekmovanja.

Hrvaški rokometaši so se po porazih z Brazilijo in Nemčijo že poslovili od boja za kolajne, a dvoboj s Francozi je bil za četo Lina Červarja še kako pomemben, saj jo je Brazilija po zmagi nad Islandijo prehitela na lestvici. Ob porazu je namreč Hrvatom grozilo, da bi ostali brez nastopa na olimpijskih igrah, ki jih bo prihodnje leto gostil Tokio. A to se ni zgodilo, Hrvaška je svetovne in olimpijske prvake premagala s 23:20 (11:11).

Pri Hrvatih, ki so se od tekmecev odlepili v zadnjih desetih minutah dvoboja, je bil najbolj učinkovit Zlatko Horvat s sedmimi goli, z desetimi obrambami pa se je izkazal tudi vratar Marin Šego, ki je bil na koncu izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Pri Francozih, ki so se skupaj z Nemci že prej prebili v polfinale, je Melvyn Richardson dosegel pet zadetkov.

rokomet, Hrvaška Kot Slovenci Šport Hrvatje tekmo končali v solzah

Nemčija je drugi del tekmovanja končala z zmago nad aktualnimi evropskimi prvaki iz Španije ter osvojila prvo mesto v skupini I pred Francozi. V domači izbrani vrsti, ki je slavila z 31:30 (17:16), je bil najbolj učinkovit Fabian Bohm s petimi goli, Tim Suton in Jannik Kohlbacher pa sta prispevala po štiri zadetke. V španski reprezentanci je Ferran Sole Sala prispeval osem, Alex Dušebajev pa šest golov.

Danci ostajajo stoodstotni

Danska je v Herningu dosegla osmo zmago v nizu. Po zmagoslavjih v skupinskem delu proti Čilu, Tuniziji, Savdski Arabiji, Avstriji in Norveški je v drugem delu tekmovanja najprej ukanila Madžarsko in Egipt, njena zadnja žrtev pa je bila tokrat Švedska. Za dansko zmago s 30:26 (13:13) je šest golov prispeval Mikkel Hansen, pet pa Magnus Landin. Pri Švedih je Jerry Tollbring dosegel osem golov.

Norveška je brez posebnih težav premagala Madžarsko s 35:26 (16:13). Pri Norvežanih sta Magnus Jondal in Magnus Rod dosegla po sedem golov, pri naših vzhodnih sodih je prednjačil Zsolt Balogh z enajstimi zadetki. Na današnji prvi tekmi v Herningu je Egipt zanesljivo ugnal Tunizijo s 30:23 (15:10).

Nemci z Norvežani, Danci s Francozi

Polfinalna tekma med Nemčijo in Norveško se bo v petek v Hamburgu pričela ob 17.30, med Dansko in Francijo pa ob 20.30. V soboto bosta v Herningu na sporedu tekma za peto mesto med Hrvaško in Švedsko (17.30) ter za sedmo mesto med Španijo in Egiptom (20.30), v nedeljo pa za prvo in tretje mesto.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.