Šport
3823 ogledov

"Oškodovali smo Hrvate, zaradi tega nismo spali"

hrvaški rokometaši Epa
Danska sodnika, ki sta zakuhala enega najodmevnejših škandalov na rokometnem SP, sta se javno opravičila našim južnim sosedom.

Hrvaška rokometna reprezentanca je po seriji spornih sodniških odločitev pred dnevi tesno izgubila tekmo z Nemčijo (21:22). Selektor kockastih Lino Červar je po porazu dejal, da bi morali Madsa Hansena in Martina Gjedinga strpati v zapor.

"Kraja Nemčije, kateri je bil priča cel svet. Te sodnike je treba zapreti. Ni bilo prvič. Danci so nad odvzeli prvenstvo leta 2008, 2009 in 2010. Ne moremo dopustiti, da takšni amaterji odločajo o naši usodi. Gre za velik problem v rokometu. Nemce smo premagali pred njihovimi navijači, a so nam sodniki odvzeli zmago," je vrelo iz Červarja.

lino červar | Avtor: Epa Epa

Danska sodnika sta v zaključku tekme dosodila nadvse sporen prekršek v napadu Igorju Karačiću, Nemci pa so darilo izkoristili in povedli za dva gola. To je zadostovalo za končno zmago, ki jim je na koncu prinesla uvrstitev v polfinale svetovnega prvenstva. Hrvati so nato v tekmi za tretje mesto v skupini premagali Francijo.

Jakov Vranković SP Šport Hrvatje hodili po robu, a jim je uspelo

Hrvaška zveza je na temo katastrofalnega sojenja pripravila petminutni videokolaž vseh napak v škodo njihove reprezentance. Do sodnikov je bil kritičen tudi slovenski selektor Veselin Vujović, a je ob tem poudaril, da je bila Hrvaška oškodovana in ne okradena.


Močno pa je po tekmi presenetila poteza danskega sodniškega dvojca, ki je v nasprotju z običajno prakso stopil pred televizijske kamere in priznal svojo napako. Hrvatom s tem nista mogla povrniti izgubljene priložnosti, so pa vsaj dobili nekaj zadoščenja.

"Eden od kriterijev pri presojanju prekrška v napada je, da obrambni igralec stoji pri miru, ko pride do stika z napadalcem. To se tukaj ni zgodilo. Sploh mi ni bilo treba večkrat pogledati posnetka, da sem se prepričal o svoji zmoti," je za dansko televizijo dejal Gjeding. "Prejšno noč nismo veliko spali, toda morali bomo čez to. Odločitev je imela velik vpliv na eno ekipo. To je moja odgovornost. Dosojen prekršek v napadu je bila napačna odločitev," je dodal.

S pepelom se je posul tudi Hansen. "V redu sva. Seveda vpliva nate, ko narediš napako. Trpi naš ponos in profesionalnost, v katero ogromno vlagamo. Sodniki se moramo znati soočati s temi pritiski,. Če tega ne zmoreš, nimaš kaj iskati v tem poklicu," je dejal.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice