Svet
13444 ogledov

Šest ur, pet žrtev. Najmlajša je imela komaj 16-let!

Prometna nesreča na Hrvaškem Davor Javorovic/PIXSELL
Vzrok je bil v vseh primerih neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnega pasu.

Hrvaški mediji poročajo, da se je včeraj na hrvaških cestah zgodilo 30 prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi. Vsi so umrli zaradi neprilagojene hitrosti ali zato, ker niso bili privezani z varnostnim pasom. V nesrečah, ki so se končale s smrtnimi žrtvami, je bila ena oseba težje poškodovana, tri pa lažje. V preostalih nesrečah se je skupaj poškodovalo 37 oseb. 

Včeraj okoli 16.05 se je med naseljem Gornji Kuršanec in Kuršanec zgodila huda prometna nesreča. 23-letnik, ki ni bil pripet, je pri prehitevanju vozila izgubil nadzor nad vozilom in trčil v nasproti vozeče vozilo. Voznik in 16-letni sopotnik, ki prav tako ni bil privezan, sta umrla na kraju nesreče. Voznik vozila, ki je vozil v nasprotni smeri, je bil lažje poškodovan. 

nesreča Gorjansko Tragično Slovenija Grozljiv začetek leta, šest mrtvih, ministrstvo se pa hvali

Štiri ure pozneje, okoli 20.15 je v kraju Bilje 22-letna voznica osebnega voznika v blagem desnem ovinku na zasneženi cesti izgubila nadzor nad vozilom ter udarila v betonski zid. Vozilo se je prevnilo na streho, voznica je umrla na kraju nesreče, 19-letna sopotnica je bila težje, 22-letna sopotnica pa lažje poškodovana.

Za dve žrtvi še ni potrjene identitete

Okoli 22. ure je za zdaj neznani voznik osebnega vozila, v katerem se je nahajala še ena oseba, zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil nadzor nad vozilom, udaril v betonski zid ter drog javne razsvetljave. Prišlo je do samovžiga vozila, oba potnika v vozilu sta zgorela. 

Smrtna prometna nesreča Malomarnost potnikov Avto Ogromno Slovencev bi preživelo z enostavno potezo

Na Hrvaških cestah je lani skupaj umrlo 317 oseb, od tega jih je 158 oz. 49,8 odstotkov umrlo zaradi neprilagojene hitrosti. Od 153 umrlih v osebnih avtomobilih jih kar 55 oz. 35,9 odstotka ni bilo pripetih. Od pričetka leta je na hrvaških cestah umrlo že 17 oseb, tri več kot v istem obdobju lani. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.