Šport
2806 ogledov

V zadnji sekundi do brona

Francija SP v rokometu Epa Francozi so prišli do nove medalje.
Francoski rokometaši so se proti sogostiteljem svetovnega prvenstva Nemcem pomerili za bronasto medaljo.

Moška rokometna reprezentanca Francije je osvojila bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji, potem ko je na današnji tekmi za tretje mesto v Herningu premagala Nemčijo (26:25).

SP v rokometu Foto Šport Skandinavski obračun za zlato brez drame

Mali finale v Herningu je pripadel francoskim rokometašem, zmagoviti gol pa je tik pred zadnjim zvokom sirene dosegel prvi zvezdnik Nikola Karabatić, ki se je svojim reprezentančnim soigralcem pridružil šele v drugem delu tekmovanja.

Nemško-francoski obračun so bolje pričeli izbranci nemškega selektorja Christiana Prokopa, ki so si sredi polčasa priigrali tri gole prednosti (9:6), a so jih galski petelini dokaj hitro ujeli in po delnem izidu 3:0 izenačili na 9:9. A Nemci so v končnici prvega dela tekme znova ujeli pravi ritem in po delnem izidu 4:0 na veliki odmor odšli s prednostjo štirih golov (13:9).

A izbranci francoskega selektorja Didierja Dinarta niso odvrgli puške v koruzo, v drugi polovici tekme so zaigrali sijajno in hitro izenačili na 14:16, v 43. minuti pa povedli za dva gola (18:16). Vse do konca tekme se je na igrišču v Herningu odvijal neizprosen boj za vsak košček igrišča, odločitev pa je padla dobesedno v zadnji sekundi, tik pred zadnjim zvokom sirene je zmagoviti gol za Francijo dosegel rekonvalescent Karabatić.

V francoski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Kentin Mahé, v nemški Uwe Gensheimer, oba sta dosegla po sedem golov.

hrvaška rokometna reprezentanca SP Šport Švedi v tekmi za peto mesto premagali Hrvate

Za šestkratne svetovne, dvakratne olimpijske in trikratne evropske prvake Francoze je to četrto odličje bronastega leska na svetovnih prvenstvih, pred tem so jo osvojili na Japonskem 1997, na Portugalskem 2003 in v Tuniziji 2005.

SP v rokometu, tekma za 3. mesto:

Nemčija - Francija 25:26 (13:9)
Gensheimer 7, Drux 4; Mahé 7.

Komentarjev 4
  • softundsicher 21:50 27.januar 2019.

    Ko se spomnim tistih brisačk preko monitorjev, pa takšen konec nemcem kar malo privoščim.

  • Tadej 19:45 27.januar 2019.

    In kdo igra v finalu?

Sorodne novice