Šport
7004 ogledov

Veselin Vujović močno udaril po hrvaškem selektorju

Veselin Vujović in Lino Červar
Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović se je obregnil ob komentarje hrvaškega selektorja Lina Červarja o sojenju na tekmi med Hrvaško in Nemčijo.

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović je za hrvaški spletni portal Index.hr analiziral tekmo svetovnega prvenstva med Nemčijo in Hrvaško, ki se je končala z bolečim porazom Hrvatov 22:21. Povedal je tudi svoje o izjavi hrvaškega selektorja Lina Červarja, ki je izjavil, da si danska sodnika zaslužita, da gresta v zapor, ker sta okradla njegovo reprezentanco.

Ključni in toliko opevani trenutek na tekmi z Nemčijo se je zgodil, ko sta sodnika v izdihljajih tekme dosodila prekršek v napadu Igorja Karačića ter odprla Nemcem vrata na poti do zmage. "Kavboji" pa so po porazu z domačini ostali brez možnosti za uvrstitev v polfinale in borbe za medalje.

hrvaški rokometaši Obliž na rano Šport "Oškodovali smo Hrvate, zaradi tega nismo spali"

"Hrvaška je bila proti Nemcem oškodovana. Očitno in grobo oškodovana. Toda ne bi rekel, da je bila okradena. Do tega ključnega trenutka za Hrvaško, toda tudi za danski sodniški par, ker zagotovo bosta po tem dogodku sankcionirana, je bilo sojenje izrazito korektno. Veste zakaj? Nemci so mislili, da bodo zlahka opravili s Hrvaško, potem ko so videli, kaj jim je naredila Brazilija."

veselin vujović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pričakovali so lahko zmago in zato niso že od samega začetka vršili pritiska na oba sodnika. Toda Hrvaška je igrala borbeno, hrabro, sledila je poškodba (Martina) Strobela, (Marin) Šego je začel dobro braniti in zagrabila jih je panika. Celotno srečanje sta sodila korektno, nato pa sta se namerno zmotila."

"Če bi pravilno interpretirala pravila, ne samo da ne bi dosodila Karačiću neobstoječega prekrška v napadu, pač pa bi tudi izključila (Fabiana) Wiedeja zaradi simuliranja. Če se prav spomnim, je v nadaljevanju akcije žoga prišla do (Manuela) Štrleka, nad katerim je bil storjen prekršek za sedemmetrovko. Bil je to žalosten konec. Te scene na koncu so pustile slab vtis."

rokomet, Hrvaška Kot Slovenci Šport Hrvatje tekmo končali v solzah

Vujović je še poudaril, da mu je posebej žal Domagoja Duvnjaka, katerega je tekom celotne tekme neprestano pretepal Patrick Wiencek, toda da so tudi Nemci imeli pravico se pritoževati nad sodniškimi odločitvami v posameznih primerih.

"Vem, da je to, kar se je zgodilo, močno prizadelo ljudi na Hrvaškem, toda ne razumem vsega tega tarnanja in jokanja gospoda Červarja. Ni korekten! Bilo je dosti primerov, ko so se drugi trenerji pritoževali in tarnali čez odločitve, ki so bile na tekmi s Hrvaško dosojene proti njim, toda takrat mu je bilo pa vseeno za to."

Lino Červar | Avtor: Epa Epa

Vujović je svojo analizo zaključil z mnenjem, da Červar na prvenstvu ni dobro vodil svoje reprezentance ter da bi bil uspešnejši kakšen mlajši trener, ki premore več energije. Vprašal se je še, kam je izginila Hrvaška iz prvega dela tekmovanja ter zaključil, da je ni izločila Nemčija, temveč Brazilija.

rokomet HRV BRA SP v rokometu Šport Hud udarec za Hrvaško
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:38 25.januar 2019.

    Červar je pozabil kaj je izjavil na EP 2018 v Zagrebu ko sta Slovenijo okradla latvijska sodnika ?

  • alen04 09:32 25.januar 2019.

    Bravo Veselin. Vedno je nekdo drug kriv, samo Hrvati ne za lasten poraz. Za drugo mnenje naj kar sami Tromblona vprašajo, ta jim bo povedal kaj in kako.

Sorodne novice