Šport
2776 ogledov

Pred dvema letoma prvakinje, zdaj izstopile iz lige

RK Zagorje Facebook RK Zagorje v sezoni 2018/19.
Članska ekipa RK Zagorje je izstopila iz ligaškega tekmovanja.

Rokometašice Zagorja so na neslaven način končale letošnjo sezono. Dobri dve leti in pol potem, ko je klub osvojil zgodovinski državni naslov, je zgodba torej dobila žalosten konec.

"Članska ekipa Rokometnega kluba Zagorje je s sklepom UO RK Zagorje, 10.12.2018 izstopila iz tekmovanja v 1. A DRL - ženske v sezoni 2018/19," so zapisali na spletni strani kluba. Nadaljnja usoda članske ekipe zaenkrat ni znana.

Zagorjanke so v letošnji prvenstveni sezoni, v kateri trenutno vlada zimski premor zaradi EP, na devetih tekmah štirikrat zmagale in petkrat izgubile in se nahajale na šestem mestu v desetčlanski ligi.

Hannah Mouncey Zgodovinsko Šport Leta 2013 igral še na moškem SP, leta 2019 na ženskem

Ekipa, na klop katere je pred letošnjo sezono sedel Aleš Filipčič, je po odhodu dolgoletnega trenerja Bojana Volgarja doživela korenite kadrovske spremembe in ni bila več konkurenčna v boju za vrh lestvice.

Zagorjanke so leta 2016 senzacionalno osvojile naslov prvakinj in prekinile dolgoletno dominacijo Krima. V zadnjih dveh sezonah so  1.A DRL sklenile na drugem mestu.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Evropsko prvenstvo Šport Slovenke z izjemno predstavo pokorile olimpijske prvakinje

Neuradno naj bi bile za izstop iz lige krive finančne težave. Klub naj bi si v preteklih letih nabral visok dolg, ki onemogoča nadaljnje delovanje članske ekipe na sedanji ravni.

V pogovoru za zasavsko televizijo ETV je sedanji trener Filipčič pred nekaj meseci dejal, da se je v Zagorju preveč osredotočalo na člansko ekipo in pozabljalo na mlajše selekcije. Slednje bodo še naprej delovale po predvidenem trenažnem in tekmovalnem programu.

Iz kluba gre v prihodnjih dneh pričakovati več informacij o razlogih za izstop iz prve ženske lige. V njej bo odslej tekmovalo le še devet ekip. V Sloveniji obstaja tudi druga ženska rokometna liga, a v njej letos tekmuje le pet klubov.

RK Zagorje državne prvakinje 2016 | Avtor: Goran V.K. Photography Goran V.K. Photography

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.