Šport
149 ogledov

Protesti ustavili evropsko prvenstvo

rokomet
Vse večje težave v Franciji.

Evropska rokometna zveza je zaradi nasilnih protestov v Franciji odpovedala sobotne tekme evropskega prvenstva za ženske. V Nantesu se bi morale meriti Švedinje in Francozinje ter Srbkinje in Rusinje. Omenjeni tekmi bosta v nedeljo prav tako v Nantesu.

V omenjenem mestu so v soboto napovedani protesti rumenih jopičev, tamkajšnja policija pa je Evropsko rokometno zvezo obvestila, da nima dovolj ljudi, da bi poskrbela za varnost občanov ter obiskovalcev omenjenih tekem. Iz istega razloga je že v četrtek vodstvo francoske nogometne lige odpovedalo štiri tekme 17. kroga elitnega prvenstva; PSG - Montpellier, Toulouse - Lyon, Monaco - Nica in Saint-Etienne - Marseille.

Francoski premier Edouard Philippe je danes napovedal, da bodo zaradi možnosti nasilja in izgredov v soboto ob napovedih protivladnih protestih rumenih jopičev po državi namestili 89.000 policistov, od tega 8000 v Parizu. V prestolnici bo zaprt Eifflov stolp, opera, pa tudi več deset muzejev, med njimi Louvre.

V Franciji že nekaj tednov potekajo protesti gibanja rumenih jopičev proti visokim cenam goriva. Protesti so vedno bolj nasilni; pretekli konec tedna se jih je udeležilo približno 100.000 ljudi.

Komentarjev 1
  • Janez Janezz 21:46 07.december 2018.

    Naši dominantni mediji zelo malo poročajo o dogodkih v Franciji. Le čemu cenzura, ali je vzrok padec korektne politike, ki jo tako vneto zagovarja tudi naša vlada.

Sorodne novice