Šport
149 ogledov

Poraz po borbeni predstavi

rokomet Twitter Rokometna zveza SLO
Slovenska reprezentanca je na uvodni tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v francoskem Nancyju izgubila proti Črni gori s 26:32 (12:18).

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so doživele poraz na svoji premierni tekmi na letošnjem zaključnem turnirju v Franciji. Rokometno mero so jim vzele izjemno kakovostne Črnogorke, ki so uveljavile vse svoje prednosti in proti srčnim Slovenkam osvojile prvi par točk v skupini B.

Slovenke po dnevu premora v Nancyju čakata še težji preizkušnji. Najprej se bodo v nedeljo, 2. decembra, ob 15. uri pomerile s Francozinjami, lanskimi svetovnimi prvakinjami iz Nemčije, ki so na četrtkovi otvoritveni tekmi evropskega prvenstva izgubile proti Rusinjam s 23:26, v torek, 4. decembra, pa jih čaka še obračun z zadnjimi zmagovalkami olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru 2016 - Rusinjami.

Slovenke so na najboljši možni način odprle svoj prvi dvoboj v Nancyju. Primanjkljaj v višini in moči so nadomestile s srčnostjo in preudarno igro v napadu, tudi obramba je bila na zelo visoki ravni. Do 12. minute so bile povsem enakovredne uveljavljenim tekmicam iz Črne gore (4:4), nato pa so se v njihovi igri začele pojavljati prve razpoke. Nekaj je temu prispevala izjemno groba črnogorska obramba na meji dvominutne izključitve, a tudi prve menjave v slovenski ekipi. Igralke s klopi niso mogle slediti ostremu ritmu dobro podkovanih črnogorskih igralk, v 18. minuti so prvič na dvoboju zaostale za štiri gole (6:10).

Po Bregarjevi minuti odmora se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, njegove izbranke nikakor niso zmogle nadoknaditi zaostanka v golih, najvišji primanjkljaj pa so si priigrale prav ob odhodu na veliki odmor, ko so zaostale za šest golov (12:18).

Slovenke so drugo polovico tekme dobro odprle in v uvodnih petih minutah in pol naredile delni izid 5:1 ter prisilile švedskega strokovnjaka na črnogorski klopi Pera Johanssona, da je vzel minuto odmora. Po zaslugi učinkovite igre prve zvezdnice slovenske reprezentance Ane Gros, pa tudi nekaterih obramb v prvem polčasu povsem "nevidne" vratarke Branke Zec, so se Slovenke povsem približale tekmicam in znižale na 17:19, po črnogorskem delnem izidu 2:0 pa je enominutni premor zahteval tudi Bregar.

Njegove varovanke navkljub trudu in želji niso ogrozile Črnogork, nekajkrat so se jim približale na tri gole (19:22, 20:23, in 23:26), bližje pa niso zmogle. Tekmice so bile vselej za korak pred njimi, po slovenskem zaostanku 25:32 v 52. minuti pa je bilo jasno, da bodo doživele prvi poraz na letošnjem evropskem prvenstvu.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli. Tamara Mavsar je prispevala sedem, Tjaša Stanko in Aneja Beganović pa po pet zadetkov. Vratarka Branka Zec je zbrala devet obramb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.