Šport
515 ogledov

Slovenski strokovnjak bo vodil 22-kratne državne prvake

Niko Markovič se je kot selektor Kuvajta pomeril tudi s slovensko izbrano vrsto. Žurnal24 main
Bivši selektor slovenskih rokometašev se seli v deželo faraonov.

Nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance Niko Markovič je novi trener egiptovske ekipe Al Ahly. Marković, ki je bil slovenski selektor med letoma 2002 in 2003, bo 22-kratne prvake in šestkratne pokalne prvake Egipta vodil do konca sezone 2018/19, na tem položaju pa je zamenjal domačega strokovnjaka Assema Hammada.

RK Zagorje Rokomet Šport Pred dvema letoma prvakinje, zdaj izstopile iz lige

Markovič je dober poznavalec arabskega rokometa. V preteklosti je deloval v Kuvajtu in Združenih arabskih emiratih, strokovno pa je deloval tudi na Kitajskem in v Avstriji, v Sloveniji pa v Celju, Slovenj Gradcu, Kozini, Šmartnem, Železnikih, Trebnjem in Žalcu.

Markovič je slovensko izbrano vrsto vodil na svetovnem prvenstvu na Portugalskem 2003, kjer se je prebila v drugi del tekmovanja in osvojila končno 11. mesto, tik pred evropskim prvenstvom v Sloveniji 2004 pa ga je na tem položaju zamenjal Tone Tiselj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.