Krimovke do 23. pokalne lovorike

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so v finalu pokala Slovenije premagale Mlinotest Ajdovščino s 27:19 (13:8) in 23. zmagale v tem tekmovanju. V tekmi za tretje mesto so igralke iz Zagorja ugnale Krko s 24:21 (13:7).
Oglej si celoten članek

Ljubljanska ekipa je dokaj zanesljivo osvojila lovoriko. Zanjo je to že 23. pokalna zmaga in 18. v nizu, od leta 1999 namreč prestižni pokal ni zapustil klubske vitrine Krima.

Trener Ajdovk Dušan Vidmar je pred tekmo s Krimom pogumno dejal, da se v finalu ne igra, temveč zmaguje, a kaj kmalu je bilo jasno, da je bila njegova napoved precej smela in nerealna ter izrečena v evforiji po polfinalni zmagi nad Zagorjem.

Primorke so se resda do dvajsete minute dokaj enakovredno kosale s favoriziranimi Ljubljančankami (7:9), nato pa so vidno popustile in vse bolj zaostajale. Najvišji zaostanek so si v prvem polčasu pridelale v 28. minuti, ko je bilo 13:7 v korist državnih in pokalnih prvakinj.

Krimovke v finalu niso blestele, naredile so kar 13 tehničnih napak (njihove tekmice štiri več), tudi sama kakovost igre je bila na dokaj povprečni ravni. A tudi to je bilo dovolj dobro za zmago nad povprečno zasedbo iz Vipavske doline, ki je vso energijo porabila na polfinalni tekmi z Zagorjem, čeprav v rokometnem zakulisju že krožijo govorice, da se je zasavska ekipa namerno izognila finalnemu obračunu s Krimom in vso svojo pozornost usmerila v državno prvenstvo, kjer si ji nasmiha prva končna zmaga.

"Moram priznati, da smo se cel teden pripravljali na finale z Zagorjem, potem pa je Mlinotest v polfinalu prijetno presenetil. Mi smo odigrali dobro v obrambi, v napadu imamo še nekaj težav, a sem na splošno lahko zadovoljen," je po tekmi dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

"Krim je po mojem mnenju daleč najboljša ekipa v Sloveniji, tako da je poraz pričakovan, čeprav so se dekleta dobro borila in želela čim boljšega rezultata. Po porazu z osmimi goli je sicer težko biti zadovoljen, a mi smo z uvrstitvijo v finale presegli vse, kar smo si v pokalu zadali pred sezono. Zdaj moramo le še Zagorju na naslednji medsebojni tekmi odščipniti točko in se uvrstiti v pokal pokalnih zmagovalk, Krim pa v ligo prvakinj," pa je povedal strateg Mlinotesta Vidmar.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, v ajdovski pa so Maja Svetik, Nina Zulić in Slavica Schuster dosegle po štiri zadetke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.