Šport
47 ogledov

Krimovke do 23. pokalne lovorike

Sergeja Stefanišin je ena izmed najizkušenejših v slovenski reprezentanci. (Foto Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so v finalu pokala Slovenije premagale Mlinotest Ajdovščino s 27:19 (13:8) in 23. zmagale v tem tekmovanju. V tekmi za tretje mesto so igralke iz Zagorja ugnale Krko s 24:21 (13:7).

Ljubljanska ekipa je dokaj zanesljivo osvojila lovoriko. Zanjo je to že 23. pokalna zmaga in 18. v nizu, od leta 1999 namreč prestižni pokal ni zapustil klubske vitrine Krima.

Trener Ajdovk Dušan Vidmar je pred tekmo s Krimom pogumno dejal, da se v finalu ne igra, temveč zmaguje, a kaj kmalu je bilo jasno, da je bila njegova napoved precej smela in nerealna ter izrečena v evforiji po polfinalni zmagi nad Zagorjem.

Primorke so se resda do dvajsete minute dokaj enakovredno kosale s favoriziranimi Ljubljančankami (7:9), nato pa so vidno popustile in vse bolj zaostajale. Najvišji zaostanek so si v prvem polčasu pridelale v 28. minuti, ko je bilo 13:7 v korist državnih in pokalnih prvakinj.

Krimovke v finalu niso blestele, naredile so kar 13 tehničnih napak (njihove tekmice štiri več), tudi sama kakovost igre je bila na dokaj povprečni ravni. A tudi to je bilo dovolj dobro za zmago nad povprečno zasedbo iz Vipavske doline, ki je vso energijo porabila na polfinalni tekmi z Zagorjem, čeprav v rokometnem zakulisju že krožijo govorice, da se je zasavska ekipa namerno izognila finalnemu obračunu s Krimom in vso svojo pozornost usmerila v državno prvenstvo, kjer si ji nasmiha prva končna zmaga.

"Moram priznati, da smo se cel teden pripravljali na finale z Zagorjem, potem pa je Mlinotest v polfinalu prijetno presenetil. Mi smo odigrali dobro v obrambi, v napadu imamo še nekaj težav, a sem na splošno lahko zadovoljen," je po tekmi dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

"Krim je po mojem mnenju daleč najboljša ekipa v Sloveniji, tako da je poraz pričakovan, čeprav so se dekleta dobro borila in želela čim boljšega rezultata. Po porazu z osmimi goli je sicer težko biti zadovoljen, a mi smo z uvrstitvijo v finale presegli vse, kar smo si v pokalu zadali pred sezono. Zdaj moramo le še Zagorju na naslednji medsebojni tekmi odščipniti točko in se uvrstiti v pokal pokalnih zmagovalk, Krim pa v ligo prvakinj," pa je povedal strateg Mlinotesta Vidmar.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, v ajdovski pa so Maja Svetik, Nina Zulić in Slavica Schuster dosegle po štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.