Šport
59 ogledov

Do posoje v Ajdovščino le ne bo prišlo

rokomet Krim Saša Despot
V zadnjih dneh je rokometno javnost razburila namera Krima, da v Ajdovščino pošlje na posojo nekaj igralk. Okrepljeni Mlinotest bi lahko v boju za državni naslov tehtnico med Krimom in Zagorjem nagnil v prid Ljubljančank.

"V primeru posoje igralk v drugi klub smo spoštovali vse pravilnike naše krovne organizacije, ki to jasno dovoljujejo. V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa, smo sprejeli sledečo odločitev: preklicujemo prehod naših domnevno spornih igralk v ŽRK Mlinotest Ajdovščina," so v izjavi za javnost uapisali pri rokometnem klubu Krim Mercator.

Ta ima v boju za novo državno lovoriko trenutno slabše razmerje od vodilnih Zagorjank, s posojo nekaj vrhunskih igralk pa bi lahko Mlinotestu pomagal do morebitne pomembne zmage, ki pa bi lahko imela tudi odločilen vpliv na razplet prvenstva.  

"Upamo, da se vsi vpleteni zavedajo, da so ŽRK Mlinotest Ajdovščini onemogočili okrepitev ekipe, kot jim jih pravilniki omogočajo in so jih izkoristili tudi ostali klubi. V aktualni tekmovalni sezoni so jim povzročili veliko škodo," so še sklenili v ljubljanskem klubu.

Celotno izjavo si lahko preberete TUKAJ.

Pri Mlinotestu Ajdovščini presenečeni

Prav tako so se oglasili pri Mlinotestu. "ŽRK Mlinotest Ajdovščina je v začetku letošnje sezone kot svoj glavni cilj postavil dosego 3. mesta v 1. A državni rokometni ligi. Doseči ta cilj je pomembno tudi zaradi ponovnega igranja v evropskem pokalu challenge in tudi zaradi motiviranja vseh ostalih mlajših ekip, ki jih vzgajamo v klubu. Dodajamo, da je teh ekip veliko in dosegajo zelo dobre rezultate in vodstvo kluba je vse te poteze izpeljalo tudi zaradi podpore mnogih navijačev in navijačic v lokalnem okolju, ki tekme z veseljem spremljajo in se skupaj z nami veselijo uspehov. Zaradi poškodb med ključnimi igralkami je ekipa v zaključnih krogih oslabljena in vodstvo kluba je v iskanju rešitve sprejelo priložnost, ki se nam je ponudila," so zapisali pri ajdovskem kolektivu.

"Zaradi očitno zelo hudih pritiskov je RK Krim danes na naše veliko presenečenje praktično odstopil od dogovora in v naši članski ekipi ne bodo mogle nastopiti vse predvidene igralke. Dogovorili smo se, da bosta v ekipi ŽRK Mlinotest Ajdovščina do konca sezone 2015/2016 dve mladi igralki, in sicer: Ana Zrimšek in Nina Zulić. V vodstvu kluba upamo, da bomo tudi z njunim sodelovanjem in seveda ob močnem angažiranju vseh nepoškodovanih igralk ŽRK Mlinotest Ajdovščina dosegli zastavljene cilje," so še zapisali pri Mlinotestu.

Komentarjev 1
  • sweetdogs 17:44 04.marec 2016.

    "V primeru posoje igralk v drugi klub smo spoštovali vse pravilnike..." zveni tako kot razlagajo svoja zavržena dejanja obtoženi politiki ko rečeje "vse je bilo po zakonu"..Mrš! Kje so vam športne vrednote in čast? Se vam to zdi ...prikaži več v duhu "fair playa"? Če ne morete zmagat, bo potrebno še mal bolj potrenirat, ne pa iskat luknje kako zj.... konkurenco z raznimi luknjami v pravilnikih. Sramota in slabo sporočilo mladim kako se zmaguje!