Krimovke na tretjo zmago

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Krim Mercator bo v nedeljo pri Larviku lovil tretjo zaporedno zmago v Ligi prvakinj. "Ključna zadeva za ugoden razplet bo tako zagotovo discipliniran napad in pravočasno vračanje," napoveduje trener Tone Tiselj.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima Mercatorja so izvrstno začele sezono v Ligi prvakinj. Po dveh kolih imajo štiri točke, naslednji dve bodo iskale v nedeljo ob 14.15 v Larviku. Ta je v uvodnem kolu v gosteh doživel poraz v Viborgu, v 2. kolu pa v drugem polčasu razbil Podravko in pokazal, da je na domačem igrišču izjemno neugoden tekmec.

Če so krimovke v uvodnih dveh kolih pokazale, da bo letos ena njihovih glavnih značilnosti dobra obramba, je Larvik predstavnik tipičnega skandinavskega rokometa s hitro igro, z dobro obrambo in bliskovitimi prehodi v protinapad. V taboru slovenskih prvakinj se v teh dneh ukvarjajo ravno s tem, kako preprečiti lahke zadetke norveških tekmic.

"V tem trenutku se najbolj osredotočamo na discipliniran, potrpežljiv napad in pravočasno vračanje v obrambo ter na to, kako preprečiti njihove protinapade. Zadnja dva dneva pa bomo pozornost posvetili tudi naši igri v obrambi," pravi trener Krima Tone Tiselj in dodaja: "Zaščitni znak Larvikove igre je kakovostna obramba in hiter prehod v protinapad in polprotinapad. Mogoče trenutno igralke norveške ekipe še niso tako čvrste v obrambi, kot so bile v preteklosti, medtem ko so v napadu mogoče še hitrejše in bolj raznovrstne. Ključna zadeva za ugoden razplet bo tako zagotovo discipliniran napad in pravočasno vračanje."

V taboru Krima večjih zdravstvenih težav ni, nekaj igralk muči prehlad (najhuje Aljo Janković), ampak v nedeljo naj bi bile vse pripravljene. Tudi izkušena krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki prav tako poudarja, da je Larvik – kljub odhodu Heidi Loke (v Györ) in Gro Hammerseng (nosečnost) – še vedno zelo neugoden tekmec.

"One so izgubile dve najbolj kakovostni igralki, ampak niso izgubile svoje igre. Igrajo v svojem značilnem sistemu, v svojem slogu – kot norveška reprezentanca. Ne dvomim, da so kakovostne, pogledale smo si lanske in letošnje igre, so uigrane. Moramo se dobro pripraviti, največja težava bo naša potrpežljivost v napadu in organizirano vračanje. Najmočnejše so v protinapadu – tega je težko zaustaviti, saj ga nobena ekipa še ni tako ustavila, kot si je najbrž želela. Naša naloga je s svojim discipliniranim napadom preprečiti protinapade. Moramo zmanjšati število tehničnih napak, posledično bo manj priložnosti za njihovo 'kontro'. Če nam to uspe, se lahko kosamo z njimi," meni Bodnjeva.

Krim je doslej v Larviku gostoval petkrat in kar štirikrat izgubil, zmagal pa le enkrat. Norvežanke so uvodni dvoboj letošnje Lige prvakinj v Viborgu izgubile z 28:34 po zaslugi slabega prvega polčasa (10:22), v drugem kolu pa so se v prve pol ure mučile s Podravko, a jo nato v drugem delu prav s hitro igro hitro razorožile in zmagale s 37:25. Na drugi strani je Krim edini, ki ima po dveh krogih dve zmagi. Uvodoma je v napetem boju slavil v Koprivnici, prejšnji petek pa je doma z odličnim prvim polčasom premagal Viborg.

Tekmo v Larviku bosta sodili Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura, delegat pa bo Islandec Gudjon Sigurdsson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.