Šport
41 ogledov

Krimovke na tretjo zmago

krim mercator viborg bodnjeva Anže Petkovšek
Krim Mercator bo v nedeljo pri Larviku lovil tretjo zaporedno zmago v Ligi prvakinj. "Ključna zadeva za ugoden razplet bo tako zagotovo discipliniran napad in pravočasno vračanje," napoveduje trener Tone Tiselj.

Rokometašice Krima Mercatorja so izvrstno začele sezono v Ligi prvakinj. Po dveh kolih imajo štiri točke, naslednji dve bodo iskale v nedeljo ob 14.15 v Larviku. Ta je v uvodnem kolu v gosteh doživel poraz v Viborgu, v 2. kolu pa v drugem polčasu razbil Podravko in pokazal, da je na domačem igrišču izjemno neugoden tekmec.

Če so krimovke v uvodnih dveh kolih pokazale, da bo letos ena njihovih glavnih značilnosti dobra obramba, je Larvik predstavnik tipičnega skandinavskega rokometa s hitro igro, z dobro obrambo in bliskovitimi prehodi v protinapad. V taboru slovenskih prvakinj se v teh dneh ukvarjajo ravno s tem, kako preprečiti lahke zadetke norveških tekmic.

"V tem trenutku se najbolj osredotočamo na discipliniran, potrpežljiv napad in pravočasno vračanje v obrambo ter na to, kako preprečiti njihove protinapade. Zadnja dva dneva pa bomo pozornost posvetili tudi naši igri v obrambi," pravi trener Krima Tone Tiselj in dodaja: "Zaščitni znak Larvikove igre je kakovostna obramba in hiter prehod v protinapad in polprotinapad. Mogoče trenutno igralke norveške ekipe še niso tako čvrste v obrambi, kot so bile v preteklosti, medtem ko so v napadu mogoče še hitrejše in bolj raznovrstne. Ključna zadeva za ugoden razplet bo tako zagotovo discipliniran napad in pravočasno vračanje."

V taboru Krima večjih zdravstvenih težav ni, nekaj igralk muči prehlad (najhuje Aljo Janković), ampak v nedeljo naj bi bile vse pripravljene. Tudi izkušena krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki prav tako poudarja, da je Larvik – kljub odhodu Heidi Loke (v Györ) in Gro Hammerseng (nosečnost) – še vedno zelo neugoden tekmec.

"One so izgubile dve najbolj kakovostni igralki, ampak niso izgubile svoje igre. Igrajo v svojem značilnem sistemu, v svojem slogu – kot norveška reprezentanca. Ne dvomim, da so kakovostne, pogledale smo si lanske in letošnje igre, so uigrane. Moramo se dobro pripraviti, največja težava bo naša potrpežljivost v napadu in organizirano vračanje. Najmočnejše so v protinapadu – tega je težko zaustaviti, saj ga nobena ekipa še ni tako ustavila, kot si je najbrž želela. Naša naloga je s svojim discipliniranim napadom preprečiti protinapade. Moramo zmanjšati število tehničnih napak, posledično bo manj priložnosti za njihovo 'kontro'. Če nam to uspe, se lahko kosamo z njimi," meni Bodnjeva.

Krim je doslej v Larviku gostoval petkrat in kar štirikrat izgubil, zmagal pa le enkrat. Norvežanke so uvodni dvoboj letošnje Lige prvakinj v Viborgu izgubile z 28:34 po zaslugi slabega prvega polčasa (10:22), v drugem kolu pa so se v prve pol ure mučile s Podravko, a jo nato v drugem delu prav s hitro igro hitro razorožile in zmagale s 37:25. Na drugi strani je Krim edini, ki ima po dveh krogih dve zmagi. Uvodoma je v napetem boju slavil v Koprivnici, prejšnji petek pa je doma z odličnim prvim polčasom premagal Viborg.

Tekmo v Larviku bosta sodili Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura, delegat pa bo Islandec Gudjon Sigurdsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.