Krimovke poražene, a zadovoljne

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Györu s 24:27.
Oglej si celoten članek

Krimovke so doživele drugi zaporedni poraz v glavnem delu lige prvakinj. Po nedavnem polomu v črnogorski prestolnici so danes pričakovano klonile tudi na ozemlju zadnjih evropskih prvakinj, a Györ vendarle zapuščajo dvignjenih glav. Slovenske prvakinje bodo naslednjo tekmo igrale 1. marca, ko se bodo v Stožicah ponovno pomerile z vzhodnimi sosedami.

Trener Tone Tiselj in njegove varovanke so se po podgoriškem polomu s strahom podale v Panonsko nižino. Ta je bil povsem upravičen, na nasprotni strani igrišča jih je čakala mednarodno zvezdniška zasedba iz Györa, ki v zadnjem desetletju kroji evropski vrh, lani pa ga je končno tudi osvojila.

Uvod v tekmo pa je že naznanil, da Ljubljančanke ne bodo doživele "blokade", tako kot pred tednom dni v Črni gori, s kratkotrajnimi črnimi minutami v svoji igri je bila njihova obramba in napad na zadovoljivo visoki ravni. Krimovke so se na igro tekmic dobro odzvale predvsem v končnici prvega dela, ko so zaostanek petih golov (8:13) - predvsem na račun sijajnih obramb rekonvalescentke Jelene Grubišić - več kot prepolovile in se tekmicam približale na vsega dva zadetka (11:13 in 12:14).

Krimovke so bile v drugi polovici tekme bolj ali manj enakovredne gostiteljicam, vse pomanjkljivosti v napadu so nevtralizirale z izjemno dobro in bojevito predstavo v obrambi, ki je povsem onemogočila izjemno sposobne domače rokometašice. Ta pristop se jim je bogato obrestoval, gostiteljice jim navkljub svojemu širokemu in kakovostnemu kadru niso ušle, v 47. minuti so Ljubljančanke zaostajale le za gol (19:20).

Tisljevim varovankam je v zadnjih desetih minutah nekoliko padla zbranost, po hudem in ogorčenem boju so jim malce pošle tudi moči, kar so gostiteljice s pridom izkoristile in si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (24:20). A Krimovke se niso predale, nekajkrat so se približale na dva gola zaostanka in imele celo priložnost, da tekmo naredijo še bolj razburljivo, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so naredile nekaj začetniških napak.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Andrea Penezić s šestimi goli, Katarina Krpež jih je prispevala pet. V madžarski ekipi sta Brazilka Eduarda Idalina Amorim in Črnogorka Katarina Bulatović dosegli po šest zadetkov.

Liga prvakinj, tretje kolo:

Györ : Krim Mercator 27:24 (14:12)
Amorim in Bulatović po 6 zadetkov; Penezić 6, Krpež 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.