Šport
7 ogledov

Krimovke poražene, a zadovoljne

Sport 05.10.2013 Tone Tiselj, rokomet, liga prvakinj, 1. krog, skupina C, Krim M Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Györu s 24:27.

Krimovke so doživele drugi zaporedni poraz v glavnem delu lige prvakinj. Po nedavnem polomu v črnogorski prestolnici so danes pričakovano klonile tudi na ozemlju zadnjih evropskih prvakinj, a Györ vendarle zapuščajo dvignjenih glav. Slovenske prvakinje bodo naslednjo tekmo igrale 1. marca, ko se bodo v Stožicah ponovno pomerile z vzhodnimi sosedami.

Trener Tone Tiselj in njegove varovanke so se po podgoriškem polomu s strahom podale v Panonsko nižino. Ta je bil povsem upravičen, na nasprotni strani igrišča jih je čakala mednarodno zvezdniška zasedba iz Györa, ki v zadnjem desetletju kroji evropski vrh, lani pa ga je končno tudi osvojila.

Uvod v tekmo pa je že naznanil, da Ljubljančanke ne bodo doživele "blokade", tako kot pred tednom dni v Črni gori, s kratkotrajnimi črnimi minutami v svoji igri je bila njihova obramba in napad na zadovoljivo visoki ravni. Krimovke so se na igro tekmic dobro odzvale predvsem v končnici prvega dela, ko so zaostanek petih golov (8:13) - predvsem na račun sijajnih obramb rekonvalescentke Jelene Grubišić - več kot prepolovile in se tekmicam približale na vsega dva zadetka (11:13 in 12:14).

Krimovke so bile v drugi polovici tekme bolj ali manj enakovredne gostiteljicam, vse pomanjkljivosti v napadu so nevtralizirale z izjemno dobro in bojevito predstavo v obrambi, ki je povsem onemogočila izjemno sposobne domače rokometašice. Ta pristop se jim je bogato obrestoval, gostiteljice jim navkljub svojemu širokemu in kakovostnemu kadru niso ušle, v 47. minuti so Ljubljančanke zaostajale le za gol (19:20).

Tisljevim varovankam je v zadnjih desetih minutah nekoliko padla zbranost, po hudem in ogorčenem boju so jim malce pošle tudi moči, kar so gostiteljice s pridom izkoristile in si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (24:20). A Krimovke se niso predale, nekajkrat so se približale na dva gola zaostanka in imele celo priložnost, da tekmo naredijo še bolj razburljivo, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so naredile nekaj začetniških napak.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Andrea Penezić s šestimi goli, Katarina Krpež jih je prispevala pet. V madžarski ekipi sta Brazilka Eduarda Idalina Amorim in Črnogorka Katarina Bulatović dosegli po šest zadetkov.

Liga prvakinj, tretje kolo:

Györ : Krim Mercator 27:24 (14:12)
Amorim in Bulatović po 6 zadetkov; Penezić 6, Krpež 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.