Krimovke zlahka v drugi del

Foto: RZS/Twitter
Foto: RZS/Twitter
Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem kolu EHF lige prvakinj doma premagale Vistal Gdynio (29:22) in si zagotovile drugi del omenjenega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima so še drugič v dobrem tednu dni premagale Vistal Gdynio, tudi druga tekma se je končala z visokim rezultatom v prid izbrank Uroša Bregarja. Na prvi tekmi so njegove varovanke slavile z 29:19, danes pa z 29:22, z novim parom točk pa si so zagotovile napredovanje v drugi del lige prvakinj.

Liga prvakinj Lepo priznanje za Slovenko

Ljubljanske rokometašice so velik korak do novega para točk naredile že v prvem polčasu. Poljakinje so vodile le enkrat, v sedmi minuti so po uspešno izvedeni sedemmetrovki povedle s 4:3. Nato so imele priložnost za +2, kar pa je preprečila Miša Marinček, po še drugi njeni obrambi pa je Alja Koren krimovke spet popeljala v prednost. V 10. minuti so domače prvič na tekmi povedle z dvema goloma prednosti, za še višjo prednost pa so v tem obdobju naredile kakšno napako preveč.

V drugi polovici prvega polčasa so "tigrice" strnile obrambne vrste, kar se jim je obrestovalo. Gostje so se v napadu mučile, domačinke pa so počasi začele nabirati prednost. V 20. minuti so povedle s štirimi goli prednosti, čeprav so se igralke Vistala v 25. minuti približale na 10:12, pa so slovenske prvakinje na odmor šle z lepo prednostjo 16:11.

"Tekma gre v pozabo, ker teh točk ne bomo prenesli naprej. Čakata nas tekmi z Bukarešto in nato Nykobingom."
Uroš Bregar

Drugi polčas so igralke Vistala začele bolje, po dveh golih so zaostanek zmanjšale na 13:16. V 37. minuti so Ljubljančanke spet vodile s petimi goli, v 52. minuti pa so prvič na tekmi povedle s +6 (25:19). Nekaj trenutkov kasneje je Jelena Despotović zadela za +7 in poljska klop je klicala minuto odmora. Aneja Beganović je pet minut do konca zadela za 27:20, Miša Marinček je zatem zbrala obrambo, Maria Adler je zadela za +8, Polona Barič po protinapadu za +9 in Vistal je bil na kolenih.

EHF liga prvakinj (skupina A), 4. kolo:

Krim Mercator - Vistal Gdynia 29:22 (16:11)
Barič, Stanko po 6; Zych 5.

CSM Bukarešta - Nykøbing Falster 39:26 (18:12)

LESTVICA:
1. CSM Bukarešta 6 točk
2. Krim Mercator 6
3. Nykøbing Falster 4
4. Vistal Gdynia 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.