Kristoffersen dobil nočno tekmo v Schladmingu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Henrik Kristoffersen je dosegel prvo norveško zmago na slalomih v Schladmingu. Drugo mesto Marcelu Hirscherju, tretje Felixu Neureutherju, Mitja Valenčič pa je v finalu nekoliko izgubil in bil 23.
Oglej si celoten članek

Avstrijci so od slalomske tekme v Schladmingu pričakovali veliko, na koncu pa vendarle doživeli razočaranje. Norvežan Henrik Kristoffersen je z odlično predstavo ukanil konkurence in se veselil prve zmage na tekmahz a svetovni pokal. Domačine je zmaga Norvežana toliko bolj skelela, ker je po prvi vožnji vodil Mario Matt.

"Kaj naj rečem? Preprosto neverjetno! Zelo sem srečen, že drugo mesto v Kitzbühlu me je dvignilo, zdaj pa še tole. Zlasti sem zadovoljen s prvo vožnjo, v drugi pa mi je uspela zelo dobra vožnja v spodnjem delu," je bil srečen Norvežan

Izkušeni smučar pa ga je v drugi vožnji polomil in po vsega treh zavojih dostopil ter tako ostal brez uvrstitve. Obliž na rano je vsaj drugo mesto Marcela Hirscherja, ki je za nekaj točk povišal prednost v slalomskem seštevku pred Nemcem Felixom Neureutherjem, ki je tekmo končal na tetjem mestu, z boro stotinko zaostanka za svojim prijateljem.

Nemec je tekmo pod žarometi začel nekoliko slabše, saj je bil po prvi vožnji šele na devetem mestu. Odlična druga vožnja, v kateri je dosegel najboljši čas, pa ga je vzdignila vse do stopničk. Kljub temu zdaj za Hirscherjem in rdečo majico zaostaja za 50 točk v slalomskem seštevku. Hirscherja pa an drugi strani v skupnem setševku za svetovni pokal od prvega Norvežana Aksla Lunda Svindala loči zgolj 22 točk

Edini Slovenec v finalu je bil Mitja Valenčič, ki pa je nekoliko pokvaril svojo uvrstitev. Prvo vožnjo je končal kot 18., na koncu pa se je moral zadovoljiti s 23. mestom. Matic Skube je na prvi progi zaostal preveč in se v finale ni uvrstil. 

Svetovni pokal, Schladming, slalom (M):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.