Šport > Zimski športi
63 ogledov

Kristoffersen dobil nočno tekmo v Schladmingu

Henrik Kristoffersen Reuters
Henrik Kristoffersen je dosegel prvo norveško zmago na slalomih v Schladmingu. Drugo mesto Marcelu Hirscherju, tretje Felixu Neureutherju, Mitja Valenčič pa je v finalu nekoliko izgubil in bil 23.

Avstrijci so od slalomske tekme v Schladmingu pričakovali veliko, na koncu pa vendarle doživeli razočaranje. Norvežan Henrik Kristoffersen je z odlično predstavo ukanil konkurence in se veselil prve zmage na tekmahz a svetovni pokal. Domačine je zmaga Norvežana toliko bolj skelela, ker je po prvi vožnji vodil Mario Matt.

"Kaj naj rečem? Preprosto neverjetno! Zelo sem srečen, že drugo mesto v Kitzbühlu me je dvignilo, zdaj pa še tole. Zlasti sem zadovoljen s prvo vožnjo, v drugi pa mi je uspela zelo dobra vožnja v spodnjem delu," je bil srečen Norvežan

Izkušeni smučar pa ga je v drugi vožnji polomil in po vsega treh zavojih dostopil ter tako ostal brez uvrstitve. Obliž na rano je vsaj drugo mesto Marcela Hirscherja, ki je za nekaj točk povišal prednost v slalomskem seštevku pred Nemcem Felixom Neureutherjem, ki je tekmo končal na tetjem mestu, z boro stotinko zaostanka za svojim prijateljem.

Nemec je tekmo pod žarometi začel nekoliko slabše, saj je bil po prvi vožnji šele na devetem mestu. Odlična druga vožnja, v kateri je dosegel najboljši čas, pa ga je vzdignila vse do stopničk. Kljub temu zdaj za Hirscherjem in rdečo majico zaostaja za 50 točk v slalomskem seštevku. Hirscherja pa an drugi strani v skupnem setševku za svetovni pokal od prvega Norvežana Aksla Lunda Svindala loči zgolj 22 točk

Edini Slovenec v finalu je bil Mitja Valenčič, ki pa je nekoliko pokvaril svojo uvrstitev. Prvo vožnjo je končal kot 18., na koncu pa se je moral zadovoljiti s 23. mestom. Matic Skube je na prvi progi zaostal preveč in se v finale ni uvrstil. 

Svetovni pokal, Schladming, slalom (M):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.