Krka boljša od Cibone

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v 11. krogu lige Aba premagali Cibono z 90:86 (28:13, 49:41, 69:61).
Oglej si celoten članek

Po spodrsljaju prejšnji teden doma proti zadnjeuvrščeni Sutjeski so se košarkarji Krke vrnili v zmagovalne tirnice. Proti Ciboni so zabeležili četrto zmago v zadnjih petih tekmah v ligi Aba in so tako z izkupičkom 6-5 z naskokom najuspešnejša slovenska ekipa v regionalnem tekmovanju. Hkrati tudi edina, ki je v 11. krogu zmagala.

Novomeščani so tekmo proti Zagrebčanom začeli izjemno motivirano. Nekaj minut je bila izenačena, nato pa so varovanci trenerja Ivana Velića prestavili v višjo prestavo in z delnim izidom 15:0 pobegnili na 30:13. Ta naskok do polčasa niso ohranili (49:41), tako da se je tekma v drugem polčasu praktično začela znova.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zaključku. Stefan Sinovec je ohranil mirno roko s črte prostih metov (12:13, 23 točk, 9 skokov), na drugi strani pa se prvi strelec tekme James Brian Florence (28 točk, trojke 6:10) ni znašel in zmaga je ostala v dvorani Leona Štuklja. Pri Krki je odlično predstavo prikazal tudi Jure Lalić, ki je 24 točk dosegel ob metu 7:9 za dve točki, 10:14 s črte prostih metov.

Krko v prihajajočem tednu čakata dve zahtevni preizkušnji; v sredo bo v pokalu Fiba gostila neporaženi Frankfurt, v nedeljo pa bo gostovala pri Mega Leksu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.