Šport > Košarka
73 ogledov

Krka boljša od Cibone

(Tajfun - Krka) škofja loka superpokal Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v 11. krogu lige Aba premagali Cibono z 90:86 (28:13, 49:41, 69:61).

Po spodrsljaju prejšnji teden doma proti zadnjeuvrščeni Sutjeski so se košarkarji Krke vrnili v zmagovalne tirnice. Proti Ciboni so zabeležili četrto zmago v zadnjih petih tekmah v ligi Aba in so tako z izkupičkom 6-5 z naskokom najuspešnejša slovenska ekipa v regionalnem tekmovanju. Hkrati tudi edina, ki je v 11. krogu zmagala.

Novomeščani so tekmo proti Zagrebčanom začeli izjemno motivirano. Nekaj minut je bila izenačena, nato pa so varovanci trenerja Ivana Velića prestavili v višjo prestavo in z delnim izidom 15:0 pobegnili na 30:13. Ta naskok do polčasa niso ohranili (49:41), tako da se je tekma v drugem polčasu praktično začela znova.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zaključku. Stefan Sinovec je ohranil mirno roko s črte prostih metov (12:13, 23 točk, 9 skokov), na drugi strani pa se prvi strelec tekme James Brian Florence (28 točk, trojke 6:10) ni znašel in zmaga je ostala v dvorani Leona Štuklja. Pri Krki je odlično predstavo prikazal tudi Jure Lalić, ki je 24 točk dosegel ob metu 7:9 za dve točki, 10:14 s črte prostih metov.

Krko v prihajajočem tednu čakata dve zahtevni preizkušnji; v sredo bo v pokalu Fiba gostila neporaženi Frankfurt, v nedeljo pa bo gostovala pri Mega Leksu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.