Šport > Košarka
96 ogledov

Krka v zadnji sekundi ugnala Partizan

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v zaključku tekme s trojko v gosteh premagali Partizan s 70:69 (18:20, 43:34, 54:56), Union Olimpija pa je v 7. kolu lige ABA izgubili z Budućnostjo s 63:67 (20:15, 34:42, 47:54).

Po dveh zaporednih porazih v ligi Aba in ne prav vedremu vzdušju v klubu je za Krko zmaga proti Partizanu sredi Beograda, začinjena s trojko iz sredine igrišča za slavje s 70:69, pravi obliž na rane in odlična popotnica v pokal Fiba, ki se začenja prihodnji teden.

Krka je imela tokrat dva junaka. Prvi je brez dvoma Mirko Mulalić (19 točk), ki je s trojko z desetih metrov dobesedno v zadnji sekundi tekme poskrbel za zmago, drugi pa prvi strelec tekme Jure Lalić, ki je dosegel 21 točk, od tega 13 v drugem polčasu, in ki je večino drugega dela držal Novomeščane v igri za preobrat.

S tretjo zmago se je Krka odlepila iz spodnjega dela razpredelnice, v naslednjem krogu bo gostila MZT Skopje, pred tem pa jo čaka še uvod v pokal Fiba proti portugalskemu Portu. V skupini sta še nemški Frankfurt in nizozemski Leiden.

Krka se je nekajkrat vrnila v igro za presenečenje; v uvodu po zaostanku 2:11, nato v tretji četrtini, potem ko je Partizan prišel do 13 točk prednosti (41:28), ter na koncu, ko so imeli gostitelji naskok 63:60.

Le točko manj prednosti so imeli Beograjčani tudi tri sekunde pred koncem, ko je Aleksandar Cvetković zadel drugi prosti met. Žogo je sprejel Mulalić, jo popeljal čez sredino igrišča, nato pa v teku sprožil proti obroču. Zadela je cilj, gledalci v Pionirju so obnemeli, Novomeščani pa so se zasluženo prešerno veselili. Mulalić je ob tem trojke metal 6:7.

Tretji poraz zmajev

Po treh zaporednih zmagah so košarkarji Uniona Olimpije v sedmem kolu lige ABA doživeli tretji poraz. Drugič v štirih nastopih pred domačimi gledalci v Stožicah niso bili kos tekmecu, tokrat podgoriški Budućnosti, ki je zasluženo zmagala s 67:63. Ljubljančani vseeno ostajajo v vrhu tekmovanja, v naslednjih treh kolih pa jih čakajo tri gostovanja. Odšli bodo v Zadar, v Celje k Tajfunu ter v Zagreb k Cedeviti.

Union Olimpija je proti Budućnosti, ki po peti zmagi ostaja vodilna ekipa lige Aba, igrala oslabljena. Manjkali so Blaž Mahkovic, ki je dan pred tekmo dobil udarec v koleno, Saša Zagorac, ki ima težave s stegensko mišico ter Luka Rupnik zaradi bolečin v hrbtu. Vsi trije so vprašljivi za sredino tekmo evropskega pokala proti nemškemu Bonnu v Stožicah.

Brez treh pomembnih igralcev in ob dejstvu, da gostiteljem ni šel met z razdalje, gledalci in med njimi tudi glasni člani domače navijaške skupine niso mogli pričakovati presenečenja. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so se borili, bili relativno blizu, dokončno pa so se morali od zmage posloviti nekaj minut pred koncem tekme, ko niso izkoristili napada pri zaostanku petih točk (51:56). Odločilna je bila druga četrtina, ki so jo gostje dobili z delnim rezultatom 27:14.

"Igralci so dali svoj maksimum. Nimam jim kaj očitati. Zaradi poškodb smo imeli nekoliko okrnjeno rotacijo. Budućnosti čestitam za zasluženo zmago. Svojo priložnost smo zapravili v drugi četrtini, ko smo odigrali preslabo. Predvsem premehko v obrambi, saj smo jim dovolili, da se razigrajo. Kasneje smo nadaljevali bolj čvrsto in agresivno. Vračali smo se po zaostanku, ampak imeli smo preveč nihanj v naši igri. Kvaliteta je, da konstantno odigraš štirideset minut na visokem nivoju. Cilj in želja je, da teh nihanj čim prej znebimo oziroma zmanjšamo na najmanjši možni nivo," je po tekmi dejal Potočnik.

"Zelo težka tekma za nas. Borili smo se do konca, ampak med tekmo smo imeli kar nekaj padcev v igri in na koncu nam ni uspelo. Dali smo res vse od sebe, ampak Budućnost je bila danes boljša," je povedal Vasilije Vučetić, pri zmagovalni ekipi pa je Omar Cook menil: "Zelo težka tekma. Želeli smo si zmage nad Union Olimpijo, ki igra odlično košarko. So v vrhu Lige ABA, zato je bilo zelo pomembno, da smo zmagali. Nismo odigrali najboljše tekme, ampak našli smo pot do zmage, kar je pomembno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.