Šport > Košarka
2 ogledov

Tajfunu zmaga izpolzela iz rok

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Košarkarji Tajfuna so na sedmi 7. kroga lige Aba izgubili proti ekipi Mega Leks s 60:64 (7:17, 23:33, 43:46).

Na zadnji tekmi so Šentjurčani izgubili v Zadru, tokrat pa je bil njihov tekmec Mega Leks. Slovenski prvaki so lovili tretjo zmago v sezoni, po slabem začetku so še zmogli dovolj moči za preobrat, a je ostal brez pike na i in dve točki so odnesli gostje.

Tajfun je v prvem delu povsem zamrznil, saj je domačim košarkarjem uspelo zbrati le sedem točk. Čeprav tudi njihovi tekmeci strelsko niso blesteli, pa so si pripravili dovolj naskoka, da so ga pozneje obdržali. V nadaljevanju se je strelska učinkovitost domačih nekoliko popravila, vseeno pa so po prvih 20 minutah imeli na zalogi skromnih 23 točk, na polovici tekme pa deset točk minusa.

Toda nadaljevanje je bilo precej boljše. Prednost srbske ekipe se je topila in se tudi stopila, v zadnji del pa sta ekipi vstopili povsem skupaj, z le tremi točkami prednosti za Mega Leks.

V odločilni četrtini tekme je Tajfun po zaslugi Sandija Čebularja in Domna Bratoža prišel do nekaj točk naskoka (50:48, 60:58). A končnica ni bila po njihovem okusu, Ognjen Jaramaz je v zadnji minuti poskrbel za vodstvo, Čebular je zgrešil priložnost za izenačenje, s prostih metov pa je nato zmago potrdil Danilo Nikolić.

Pri domačih je bil najboljši Čebular z 20 točkami, pri gostih pa Nikola Janković s 23.

V naslednjem krogu bodo košarkarji iz Šentjurja 1. novembra gostili Cedevito.

Liga Aba, 7. krog:

Tajfun : Mega Leks 60:64 (7:17, 23:33, 43:46)

Komentarjev 1
  • ljimonad 14:10 24.oktober 2015.

    no prihaja ura resnice in streznitve za šentjurčane. po uvodni euforiji počasi padajo na realna tla porazov v ABA ligi. sedaj jih čaka še "veličastno" fiba tekmovanje kamor so vstopili samo za to da se uvrstijo neposredno v ligo za ...prikaži več prvaka domačega prvenstva. po potovanjih na irsko in dansko k dvema košarkarskima velesilama, pa jih čakajo porcije in učna ura v aba ligi. pa po celju se že govori da je blagajna pred dokončno izpraznitvijo, kajti nekateri sponzorji ne držijo besede, sedaj po seriji porazov katera je neminovna, pa bodo najverjetneje sploh zaprli pipico. in potem se bodo v šentjurju zbudili, izpadli iz aba lige, zapravili denarja za vsaj dve normalni sezoni, in bojim se končali kot že kar nekaj klubov v sloveniji (koper, maribor, postojna.....)