Šport > Košarka
77 ogledov

Krka do druge zmage

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Na sporedu je bil tretji krog košarkarskega pokala Fiba. Slovenski predstavniki so bili tudi tokrat skromni.

Edino slovensko zmago je v tretjem krogu pokal Fiba zabeležila Krka, Helios Suns je izgubil danes, Zlatoroga in Tajfuna pa sta morala premoč tekmecema priznati že v torek.

Krka je trenutno najuspešnejša slovenska ekipa v pokalu Fiba, saj ima po treh krogih edina pozitiven izkupiček. Tokrat je doma premagala nizozemski Leiden z 79:51 (24:18, 46:32, 60:43). Kar pet igralcev Krke je imelo dvomestno število točk - Jure Lalić 14, Luka Lapornik 12 ter Ive Ivanov, Erjon Kastrati in Dušan Katnić po 11.

Domžalčani so doživeli tretji poraz, drugega zaporednega pred domačimi gledalci v dvorani Komunalnega centra. Tokrat jim je mero vzel Pieno Zvaigzdes iz Litve, ki je slavil z 80:71 (16:15, 37:39, 59:61). Djordje Lelić je zbral 16 točk, Želimir Zagorac 14, Travis Cohn pa se je približal trojnemu dvojčku - 9 točk, 9 skokov, 6 podaj.

V torek sta bila poražena tako Zlatorog kot Tajfun. Državni prvaki iz Šentjurja so izgubili z dansko ekipo Bekken Bears z 68:72, Zlatorog pa je vknjižil tretjo ničlo proti francoskemu Elan Chalonu (86:53).

Pokal Fiba se bo nadaljeval naslednji teden. Krka bo že v torek gostovala v Portu, ostali trije slovenski klubi pa bodo igrali v sredo - Zlatorog doma z nizozemskim Shoetersom, Helios Suns v Domžalah z Ventspilsom iz Latvije, Tajfun pa na Češkem z Nymburkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.