Šport > Košarka
18 ogledov

Prvaki po zgodovinsko zmago

Tajfun, Sutjeska, Dejan Mihevc Simon Maljevac
Po sinočnjem porazu Krke v Frankfurtu bodo danes dvoboje drugega kroga pokala FIBA Europe odigrali še košarkarji Tajfuna, Zlatoroga in Helios Suns.
"Dobro smo začeli tekmo, igrali trdo v obrambi in nismo nasprotniku dovolili lahkih košev in metov za tri točke. V drugem polčasu nam je popustila koncentracija, Frankfurt pa je zaigral veliko bolje. Imeli smo priložnost, da z zadnjim metom pridemo do zmage, a nismo imeli sreče. Vseeno pa smo tekmo izgubili že prej," je bil po sinočnjem tesnem porazu (67:65) na gostovanju pri močni nemški zasedbi Fraport Skyliners iz Frankfurta razočaran novomeški branilec Dušan Katnić.

Drevi še Laščani, Domžalčani in Šentjurjani

Danes čakajo dvoboji Fibinega pokala še preostale tri slovenske predstavnike, kot prvi pa bodo na parket ob 17. uri stopili Laščani. Pomerili se bodo proti aktualni avstrijskim prvakom Magnofit Gussing Knightsom, ki trenutno vodijo v domačem prvenrstvu. Dve uri pozneje čaka evropski dvoboj tudi Domžalčane, ki bodo v domači Hali komunalnega centra gostili poljski Turow, medtem ko se bo Tajfun ob isti uri pomeril proti zasedbi Hibernia Basketball. 

Trener aktualnih slovenskih prvakov Dejan Mihevc je pred dvobojem proti Ircem povedal: "Ekipa Hibernie ni klubska ekipa, ampak je selekcija irskih igralcev, ki igrajo v irski ligi in so kandidati za njihovo reprezentanco, tako da gre za ambiciozno in neugodno moštvo. Če se želimo potegovati za eno izmed prvih dveh mest, ki vodita v naslednji krog tekmovanja, bomo morali zmagati. Upam, da nas bo tudi tokrat prišlo spodbujati čim več naših navijačev in da se bomo po tekmi lahko skupaj veselili prve, zgodovinske, zmage tudi na tej ravni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.