Krka in Helios na evropski sceni

Foto: Žurnal24 Državni prvaki v košarki bodo v naslednji sezoni igrali v Evropi. (Foto: Anže Pe
Union Olimpija ne bo edini slovenski klub, ki bo v naslednji sezoni nastopal na evropski sceni. Prvak novomeška Krka in polfinalist Helios Domžale bosta namreč igrala v pokalu EuroChallenge.
Oglej si celoten članek

Prvaki košarkarske lige Telemach košarkarji Krke in polfinalisti tega tekmovanja, ekipa Heliosa iz Domžal, bodo v prihodnji sezoni zaigrali v evropskem pokalu EuroChallenge. Krka je v Evropi nazadnje zaigrala v sezoni 2003/04, ko je nastopala v Evroligi, Helios pa v sezoni 1997/98, ko je bil zadnjič del pokala Radivoja Koraća.

Za zdaj še ni znano, ali bosta morala kluba nastopiti v kvalifikacijah, bo pa vse jasno do žreba, ki bo osmega julija v Barceloni. Poleg Krke in Heliosa bo takrat v evroligaškem bobnu tudi Union Olimpija. Krka bo tako domače tekmovanje, ligo Telemach, začela šele v ligi za prvaka, saj se bo merila tudi v jadranski ligi NLB, medtem ko bo Helios v ligi Telemach nastopal od začetka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.