Šport > Košarka
24 ogledov

Krka in Helios na evropski sceni

Državni prvaki v košarki bodo v naslednji sezoni igrali v Evropi. (Foto: Anže Pe Žurnal24 main
Union Olimpija ne bo edini slovenski klub, ki bo v naslednji sezoni nastopal na evropski sceni. Prvak novomeška Krka in polfinalist Helios Domžale bosta namreč igrala v pokalu EuroChallenge.

Prvaki košarkarske lige Telemach košarkarji Krke in polfinalisti tega tekmovanja, ekipa Heliosa iz Domžal, bodo v prihodnji sezoni zaigrali v evropskem pokalu EuroChallenge. Krka je v Evropi nazadnje zaigrala v sezoni 2003/04, ko je nastopala v Evroligi, Helios pa v sezoni 1997/98, ko je bil zadnjič del pokala Radivoja Koraća.

Za zdaj še ni znano, ali bosta morala kluba nastopiti v kvalifikacijah, bo pa vse jasno do žreba, ki bo osmega julija v Barceloni. Poleg Krke in Heliosa bo takrat v evroligaškem bobnu tudi Union Olimpija. Krka bo tako domače tekmovanje, ligo Telemach, začela šele v ligi za prvaka, saj se bo merila tudi v jadranski ligi NLB, medtem ko bo Helios v ligi Telemach nastopal od začetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.